Comunicat de presă

Zona Europa are o nouă preşedinţie

Începând de la 1 august, o nouă preşedinţie începe să slujească în Zona Europa a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Patrick Kearon va sluji în calitate de preşedinte al Zonei Europa, Paul V. Johnson, în calitate de prim consilier şi Timothy J. Dyches, în calitate de al doilea consilier. Zona Europa este una dintre cele 15 zone existente în lume.

Sub îndrumarea Primei Preşedinţii şi a Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, preşedinţiile zonelor oferă îndrumare spirituală şi administrativă conducătorilor şi membrilor Bisericii în zonele de care răspund. Preşedinţiile diferitelor zone sunt schimbate la fiecare câţiva ani, iar cu aceste schimbări ale desemnărilor, rezultă perspective noi şi un entuziasm reînnoit în ceea ce priveşte aceste oficii.

Noul preşedinte, vârstnicul Patrick Kearon, a locuit în Marea Britanie, Arabia Saudită şi în Statele Unite şi a lucrat în diferite domenii economice, inclusiv în cel al sănătăţii, alimentaţiei, transporturilor şi al autoturismelor. Dânsul a avut, de asemenea, propria firmă de consultanţă în domeniul comunicării înainte de a fi chemat să slujească în calitate de autoritate generală a Bisericii. Dânsul a fost botezat în Biserică la vârsta de 26 de ani, la câţiva ani după ce s-a întâlnit pentru prima dată cu sfinţi din zilele din urmă. Doi ani mai târziu, vârstnicul Kearon a întâlnit-o pe Jennifer Carole Hulme, care avea să-i devină soţie. Dânşii au patru copii, dintre care unul a decedat.

După ce a slujit alături de dânsul de-a lungul ultimilor trei ani, vârstnicul Timothy J. Dyches crede că, datorită experienţelor de viaţă ale vârstnicului Kearon, „dânsul are o legătură specială cu tinerii şi misionarii – şi înțelege scopul lor extrem de important”.

Vârstnicul Paul V. Johnson, care slujeşte ca primul consilier, a studiat la Universitatea Brigham Young, luându-şi mai întâi licenţa în zoologie, iar apoi în consiliere şi îndrumare. Apoi, şi-a luat doctoratul în tehnologie educaţională în cadrul Universităţii statului Utah. În tinereţe, vârstnicul Johnson a slujit în misiune în Misiunea Oslo, Norvegia. Dânsul a slujit, de asemenea, în cadrul preşedinţiei Zonei Chile înainte să fi fost chemat să slujească în calitate de împuternicit al sistemului Educaţional al Bisericii începând cu luna august a anului 2008. Despre noua sa chemare în cadrul preşedinţiei Zonei Europa, vârstnicul Johnson a spus: „În lunile şi anii care vor urma, abia aştept să ajung să-i cunosc şi să lucrez cu sfinţii minunaţi din Zona Europa”.

Vârstnicul Dyches, al doilea consilier, a studiat la Universitatea Brigham Young, de unde şi-a luat licenţa în studii universitare. Apoi, şi-a luat licenţa în medicină şi a făcut studii de specialitate în cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Washington din St. Louis, Missouri. La scurt timp după aceea, şi-a deschis propriul cabinet în care a efectuat intervenţii chirurgicale la urechi, nas şi gât până în anul 2008. În anul 2012, a fost numit vicepreşedinte al departamentului de Dezvoltare operaţională din cadrul Centrelor de chirurgie ambulatorie din America. În tinereţe, dânsul a slujit în misiune în Misiunea Sud, Germania iar, mai târziu, a slujit în calitate de preşedinte al Misiunii Portland, Oregon.

Deşi membrii preşedinţiei Zonei Europa au fost schimbaţi, dorinţele şi obiectivele generale ale preşedinţiei cu privire la Zona Europa nu s-au schimbat. „Am observat un progres constant, având obiective clare în minte”, a spus vârstnicul Dyches în legătură cu ultimii câţiva ani. Preşedintele Kearon spune că prioritatea preşedinţiei rămâne faptul de a încuraja membrii care locuiesc în Zona Europa să se concentreze asupra Planului Zonei, care cuprinde trei obiective ale zonei. Acestea sunt: 1) să aducem un prieten prin cultivare unui spirit de deschidere şi o atitudine sinceră de primire călduroasă față de toţi cei de alte credinţe sau fără credinţă; 2) să ajungem să ne bizuim pe forţele proprii din punct de vedere spiritual şi temporal; 3) să găsim strămoşi şi să înfăptuim rânduielile sacre pentru ei în templu. În temple, sfinţii din zilele din urmă înfăptuiesc cele mai înalte rânduieli ale credinţei lor - pentru ei înşişi şi pentru strămoşii lor decedaţi.

„Viaţa trăită potrivit Evangheliei aduce multă pace şi bucurie în vieţile noastre. Scopul planului este să ne ajute pe toţi să primim şi să recunoaştem binecuvântările care se revarsă de la sine asupra noastră când ne străduim să realizăm aceste obiective”, spune preşedintele Kearon.

Vârstnicul José A. Teixeira, fostul preşedinte al Zonei Europa, a slujit în Preşedinţia Zonei timp de şase ani iar, acum, se mută în Zona Sud, America de Sud, împreună cu soţia sa, pentru a sluji în calitate de al doilea consilier în preşedinţia acelei zone. „Dânşii au reprezentat o mare binecuvântare şi un câştig pentru noi toţi”, a spus vârstnicul Dyches. Preşedintele Kearon spune: „Cei care au slujit alături de vârstnicul Teixeira sunt de acord că intelectul său foarte dezvoltat, abilitatea sa analitică şi credinţa sa incredibilă sunt cele ce-l fac un conducător minunat”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.