Articol de ştiri

Mormonismul în imagini: Corul Tabernacolului Mormon devine din ce în ce mai cunoscut

Muzicieni voluntari slujesc în calitate de ambasadori internaţionali ai Bisericii.

În fiecare săptămână, membrii Corului Tabernacolului Mormon şi ai Orchestrei din Piaţa Templului pot fi găsiţi în Piaţa Templului repetând pentru următoarea lor reprezentaţie, care ar putea fi emisiunea lor săptămânală, conferinţa generală, un concert sau un turneu special. Cântăreţii şi muzicienii din Utah, toţi voluntari, au fost numiţi „Corul Americii” de către Ronald Reagan, fost preşedinte al Statelor Unite. Ei călătoresc, de asemenea, în întreaga lume în calitate de ambasadori ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă împărtăşind mesajele lor pline de inspiraţie şi înduioşând inima fanilor de toate vârstele.

Corul face repetiţii pentru concertul de Ziua Pionierilor.

Sediul corului şi al orchestrei este istoricul Tabernacol din oraşul Salt Lake, dar corul şi orchestra cântă în Centrul de conferinţe, care are o capacitate de 22.000 de locuri, pentru a găzdui un auditoriu cât mai mare în timpul conferinţelor generale care au loc primăvara şi toamna, precum şi în timpul lunilor de vară şi în perioada Crăciunului când din ce în ce mai mulţi turişti din întreaga lume vizitează sediul central al Bisericii.

Laura Osnes, celebritate de pe Broadway, cântă alături de cor şi de orchestră în luna iulie.

Invitaţi speciali se alătură corului şi orchestrei pentru spectacolul oferit cu ocazia Zilei Pionierilor din luna iulie şi pentru concertul de Crăciun din luna decembrie. În această vară, în perioada 17-18 iulie, Laura Osnes, celebritate de pe Broadway, a cântat pe scenă alături de cor şi de orchestră pentru a aduce un omagiu pionierilor mormoni şi Broadway-ului.

Artista Laura Osnes şi soţul dânsei, Nate, s-au întâlnit cu preşedintele Henry B. Eyring, primul consilier în Prima Preşedinţie a Bisericii.

Corul Tabernacolului Mormon este coordonat de Mack Wilberg, dirijorul corului, şi de Ryan Murphy, dirijor asistent. Ei au dirijat pe rând în cadrul concertului de Ziua Pionierilor din acest an.

Mack Wilberg, dirijorul corului, a dirijat concertul anual de Ziua Pionierilor.

Mack Wilberg şi Ryan Murphy pe scenă alături de Laura Osnes, la sfârşitul concertului de Ziua Pionierilor.

În calitate de dirijor, Wilberg se ocupă de toate aspectele muzicale şi de creaţie ale Corului, Orchestrei din Piaţa Templului, Coralei din Piaţa Templului şi ale grupului „Bells on Temple Square”. Dânsul lucrează, de asemenea, alături de Ryan Murphy, dirijor asistent, pentru a selecţiona şi pregăti noi membri ai corului.

Organistul principal, Richard Elliott, interpretează un număr muzical solo în cadrul concertului de Ziua Pionierilor desfăşurat în Piaţa Templului.

Corul Tabernacolului Mormon nu ar fi complet fără cei trei organişti ai săi cu normă întreagă şi cei doi organişti cu jumătate de normă. Richard Elliott este organistul principal al corului din anul 2007. Numerele muzicale solo interpretate de Elliot la orgă în timpul concertelor ridică adesea auditoriul în picioare pentru a-l aplauda datorită agilităţii sale uimitoare privind claviaturile şi pedalele. Dânsul şi ceilalţi organişti au diferite responsabilităţi cu privire la concertele şi recitalurile zilnice din Tabernacol.

Corul şi orchestra interpretând în timpul concertului de Ziua Pionierilor desfăşurat în Centrul de conferinţe.

Corul însuşi a fost un deschizător de drumuri în ceea ce priveşte muzica în Utah. Când sfinţii din zilele din urmă au ajuns în Valea Salt Lake, în anul 1847, au format un mic cor. Corul a cântat pentru prima dată în cadrul unei conferinţe a Bisericii desfăşurate în data de 22 august a acelui an, la doar 29 de zile de la sosirea primilor pionieri. În prezent, corul este format din 360 de bărbaţi şi femei care trec prin audiţii înainte de a-şi primi însărcinările de voluntari. Ei sunt adesea acompaniaţi de cei 200 de membri ai orchestrei.

Corul şi membrii orchestrei, precum şi Fanfara Academiei Militare a S.U.A. cântă la West Point, în New York, în data de 4 iulie. Fotografie prin amabilitatea sergentului Mikki Skinner, West Point.

Corul şi orchestra s-au întors recent dintr-un turneu pe coasta Atlanticului, timp în care au avut spectacole în Bethesda, Maryland; Bethel Woods, Saratoga Springs; oraşul New York, New York, precum şi în Boston, Massachusetts.

West Point a reprezentat o oprire surpriză în cadrul turneului corului pe coasta Atlanticului din luna iulie. Fotografie prin amabilitatea sergentului Mikki Skinner, West Point.

Corul a interpretat cântece patriotice pe stadionul Yankee şi a avut o apariţie surpriză în cadrul spectacolului din data de 4 iulie al Fanfarei Academiei Militare a S.U.A. desfăşurat la Academia Militară a S.U.A. din West Point. Mii de spectatori au fost prezenţi în momentul în care 1.300 de cadeţi noi au sosit în formaţie militară la Trophy Point, situat pe unul dintre malurile înalte ale râului Hudson. Spectacolul a fost înregistrat şi va fi difuzat anul viitor, sub forma unei ediţii speciale a emisiunii „Muzică şi cuvânt spiritual”.

Corul este format din 360 de voluntari, bărbaţi şi femei.

Corul şi orchestra se aud săptămânal în cadrul emisiunii „Muzică şi cuvânt spiritual”, care a început ca program radiofonic. Această emisiune de 30 de minute este cea mai longevivă emisiune radiofonică din lume şi, în prezent, este transmisă prin intermediul a peste 2.000 de posturi de radio, televiziune, cablu şi satelit din întreaga lume. La începutul acestui an, Corul Tabernacolului Mormon a fost inclus în Galeria celebrităţilor americane de muzică clasică. Corul şi Orchestra sunt grupuri artistice care înregistrează şi au propria marcă înregistrată.

Orchestra face repetiţii în Centrul de conferinţe pentru concertul anual de Ziua Pionierilor.

Thomas S. Monson, preşedintele Bisericii, a spus că obiectivul corului şi orchestrei este acela de a fi „un exemplu strălucitor al artelor muzicale pentru întreaga lume”. Corul a anunţat că, în vara anului viitor, va susţine concerte în opt oraşe europene, incluzând săli de concerte din Germania, Austria, Elveţia, Belgia, Olanda şi Franţa. Acesta va fi primul turneu internaţional al corului după aproximativ două decenii şi va fi prima dată când orchestra va însoţi corul în străinătate. Turneul de 20 de zile se va desfăşura în perioada 27 iunie - 16 iulie 2016.

Corul şi orchestra află, în timpul repetiţiei lor săptămânale, despre turneul european care va avea loc anul viitor.

De la primul lor turneu desfăşurat în afara statului Utah, în anul 1893, membrii corului au fost în turnee mari în Statele Unite şi peste hotare. Au călătorit de cinci ori în Europa şi o dată în Israel, Rusia, Japonia şi Australia. Au cântat, de asemenea, la învestirea în funcţie a şase preşedinţi ai Statelor Unite.

Pentru mai multe informaţii despre cor şi orchestră, te rugăm să accesezi website-ul Corului Tabernacolului Mormon.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.