Biografie a unui conducător

José A. Teixeira

José A. Teixeira a fost susţinut ca membru al Primului Cvorum al celor Şaptezeci al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în data de 5 aprilie 2008, la vârsta de 47 de ani. La momentul chemării sale, dânsul îşi încheiase slujirea în calitate de preşedinte al Misiunii Sud, São Paulo, din Brazilia. Dânsul a slujit în calitate de membru al celui de-al Treilea Cvorum al celor Şaptezeci, în Zona Vest, Europa, în perioada 1997-2005. Dânsul a slujit în calitate de consilier în preşedinţia Zonei Europa între 1 august 2009 şi 31 iulie 2012 şi, de atunci până în prezent, în calitate de preşedinte al Zonei Europa.

José Teixeira a obţinut diploma de licenţă în contabilitate şi comerţ în 1978, în cadrul Institutului de Contabilitate Jaime Cortesao din Portugalia. Dânsul a obţinut o diplomă de tip GAE în managementul afacerilor în cadrul Şcolii de Afaceri IAT din Portugalia. Înainte de a primi chemarea de preşedinte de misiune, dânsul a fost revizor-contabil internaţional al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, fiind responsabil pentru zonele Europa şi Africa. În această calitate, dânsul a administrat centrul de procesare Europa/Africa din Solihull, Anglia, şi a supervizat revizorii-contabili din zonele Est, Europa; Centrală, Europa; Vest, Europa; Sud-Est, Africa şi Vest, Africa.

Dânsul a slujit într-o serie de chemări în cadrul Bisericii printre care cea de misionar cu timp deplin în Misiunea Lisabona, Portugalia, preşedinte al Cvorumului vârstnicilor, preşedinte de district, consilier al preşedintelui de ţăruş, conducător al Grupului de înalţi preoţi, consilier al episcopului, înalt consilier, preşedinte de ţăruş, autoritate a zonei-Cei Şaptezeci şi preşedinte de misiune.

José Augusto Teixeira s-a născut în Vila Real, Portugalia, în data de 24 februarie 1961. Dânsul s-a căsătorit cu Maria Filomena Lopes Teles Grilo în luna iunie a anului 1984. Dânşii au trei copii.

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.