Comunicat de presă

Corul Tabernacolului Mormon anunţă un turneu în Europa în anul 2016

Primul turneu internaţional după aproape două decenii

Pentru prima dată după 18 ani, renumitul Cor al Tabernacolului Mormon şi celebra Orchestră din Piaţa Templului vor desfăşura un turneu internaţional în opt oraşe europene, de-a lungul a peste 20 de zile, începând de luni, 27 iunie, până sâmbătă 16 iulie 2016.

Turneul va debuta cu spectacolele din Berlin şi Nürnberg, Germania, după care va continua cu cele din Viena, Austria şi Zürich, Elveţia. Apoi, corul şi orchestra revin în Germania pentru concertul din Frankfurt, urmat de cele din Bruxelles, Belgia şi Rotterdam, Olanda care-l vor preceda pe cel final din Paris, Franţa. Locurile din oraşele respective unde vor avea loc concertele şi informaţiile privind biletele vor fi anunţate ulterior.

Thomas S. Monson, conducătorul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a spus: „Mă bucur că, în calitate de preşedinte al Bisericii, am privilegiul de a fi consultantul Corului Tabernacolului Mormon. Obiectivul nostru este ca acest Cor şi Orchestra din Piaţa Templului care-l acompaniază să fie un exemplu strălucitor al artelor muzicale pentru întreaga lume. Având în vedere turneul european anunţat, sunt încântat că acest cor şi această orchestră renumite vor avea ocazia de a ajunge la inima oamenilor din multe naţiuni prin intermediul muzicii lor magnifice. Acest turneu va reprezenta un important pas înainte, deoarece Corul şi Orchestra continuă să clădească poduri ale prieteniei și înțelegerii în întreaga lume în calitatea lor de ambasadori ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă”.

„Unul dintre obiectivele mele principale, când am devenit preşedintele Corului Tabernacolului Mormon în anul 2012, a fost acela de a reîncepe turneele internaţionale”, a spus Ron Jarrett. „Prin intermediul reţelelor de socializare, am ajuns la publicul din întreaga lume. Acum, datorită acestui turneu, suntem entuziasmaţi că, pentru prima dată după aproape două decenii, publicul internaţional se va putea bucura la faţa locului de muzica interpretată de cor. Având în vedere provocările din lumea de astăzi, suntem nerăbdători să împărtăşim bucuria şi pacea aduse de muzica interpretată de cor, care nu are limite de vârstă sau de naţionalitate.”

Corul Tabernacolului Mormon a călătorit prima dată în Europa în cadrul unui turneu de şapte săptămâni care a avut loc în anul 1955. După acel prim mare turneu, corul a mai fost în turneu în Europa de încă patru ori: în partea de vest şi cea centrală a Europei, în anul 1973; în partea de nord a Europei, în anul 1982; în partea de est a Europei, în anul 1991; şi în partea sudică a Europei, în anul 1998.

Corul şi orchestra pleacă, de obicei, în turneu din doi în doi ani şi, de fapt, vor fi în turneu, luna viitoare, pe coasta Atlanticului, aşadar a fost o surpriză totală când preşedintele Jarrett i-a anunţat pe membrii corului şi orchestrei, în cadrul repetiţiei de aseară, despre turneul internaţional care va avea loc chiar în anul care urmează, aceştia fiind luaţi prin surprindere.

„Reacţia a fost una plină de emoţie şi sinceră”, a spus Jarrett. „Membrii corului şi cei ai orchestrei sunt toţi voluntari şi îşi dedică literalmente viaţa pentru a binecuvânta vieţile altora prin intermediul muzicii. Pentru ei, acest turneu este mai mult decât un vis devenit realitate; este o onoare binemeritată acordată unor oameni simpli.”

De la primul său turneu desfăşurat în afara statului Utah, în anul 1893, corul a desfăşurat turnee mari în Statele Unite şi peste hotare. A avut spectacole în Europa şi în capitale ale muzicii, începând din Israel şi Rusia, până în Japonia şi Australia. Călătoriile sale au inclus, de asemenea, concerte la învestirea în funcţie a şase preşedinţi ai Statelor Unite. Orchestra completă a călătorit în turnee alături de cor începând cu anul 2005.

Corul format din 360 de voci, acompaniat adesea de orchestra formată din 150 de membri, poate fi, de asemenea, auzit în fiecare săptămână în cadrul emisiunii Muzică şi cuvânt spiritual. Această emisiune de 30 de minute este cea mai longevivă din lume şi, în prezent, este transmisă prin intermediul a peste 2.000 de posturi de radio, televiziune, cablu şi satelit din întreaga lume. Corul şi orchestra sunt grupuri artistice care înregistrează şi în prezent având ca marcă înregistrată Mormon Tabernacle Choir®.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi www.mormontabernaclechoir.org/tour. Mai multe resurse media pot fi găsite pe site la About Us>Newsroom.

# # #

Informaţii de contact pentru media

Kim Farah

Mormon Tabernacle Choir Publicist

(801) 240-1977

kfarah@mormontablernaclechoir.org

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.