Biografie a unui conducător

Timothy J. Dyches

Vârstnicul Timothy J. Dyches a fost susţinut în calitatea de membru al celui de-al Doilea Cvorum al Celor Şaptezeci al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în ziua de 6 aprilie 2013, la vârsta de 62 de ani. Înainte de chemarea sa, dânsul a slujit în calitate de preşedinte al Misiunii Portland, Oregon (2008-2011).

Vârstnicul Dyches a urmat cursurile Universităţii Brigham Young, de unde a obţinut diploma de licenţă. Dânsul a primit diploma în ştiinţe medicale şi a făcut specializarea la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Washington din St. Louis, Missouri. În anul 1985, dânsul a început practica medicală în sectorul privat realizând operaţii chirurgicale în specialitatea ORL până în anul 2008. În anul 2012 a fost numit vicepreşedinte al dezvoltării operaţionale la Centrele Chirurgicale Ambulatorii din America.

Vârstnicul Dyches a slujit în numeroase chemări ale Bisericii: misionar cu timp deplin în Misiunea Sud, Germania (1970-1972), funcţionar al episcopiei, preşedinte al Şcolii de duminica, înalt consilier, consilier al preşedintelui de ţăruş, preşedinte de ţăruş, lucrător pentru efectuarea rânduielilor în templu, consilier al preşedintelui muncii misionare din cadrul ţăruşului, autoritate a zonei-Cei Şaptezeci, preşedinte de misiune şi îndrumătorul cvorumului diaconilor.

Timothy John Dyches s-a născut în Murray, Utah, în ianuarie 1951. Dânsul s-a căsătorit cu Elizabeth Dudley în aprilie 1974. Au trei copii, doisprezece nepoţi şi locuiesc în Reno, Nevada.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.