Comunicat de presă

Biblioteca de istorie a familiei deschide centrul experienţelor descoperirii la Piaţa Templului

Există un nou loc la Piaţa Templului unde vizitatorii pot explora istoria familiilor lor. Biblioteca de istorie a familiei a deschis porţile centrului experienţelor descoperirii interactive, miercuri, 8 februarie 2017. Noua atracţie de 942 metri pătraţi, situat la parterul celei mari mari biblioteci de genealogie din lume, foloseşte tehnologia pentru a le prezenta vizitatorilor arborele lor genealogic. Intrarea este liberă.

 

„Acest proiect face posibil ca exponate interactive personalizate să conecteze familii cu strămoşii lor" a spus vârstnicul Dale G. Renlund din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli în timpul ceremoniei de deschidere.

Vârstnicul Renlund a spus că noul centru este un dar pentru comunitate. „Centrul experineţelor descoperirii este prima schimbare majoră, după mai multe decenii, în aspectul interior al Bibliotecii de istorie a familiei.”

Dânsul a folosit o serie de cuvinte pentru a descrie centrul, precum: identitate, familie, moştenire, eternitate şi dragoste. „Fie că cineva crede în Dumnezeu, fie că nu, aceste lucruri ne oferă o temelie şi ne ajută să ştim cine suntem,” a spus vârstnicul Renlund.

 

În fiecare an, sute de mii de oameni, din toate părţile lumii, vizitează Biblioteca de istorie a familiei. Acest nou centru va găzdui grupuri mari şi divresificate. Pentru a avea cea mai bună experienţă posibilă vizitatorii sunt sfătuiţi să-şi creeze un cont gratuit pe FamilySearch şi să-şi clădească propriul lor arbore genealogic, înainte de sosirea la centru. Un cont de vizitator este, de asemenea, disponibil pentru cei care vin la centru.

Atracţia este deschisă de luni până sâmbătă inclusiv, iar duminica este închisă. Nu este nevoie de bilet de intrare. Grupuri compuse din mai mult de 20 de persoane pot face o rezervare online pe FamilySearch.org/Discovery.

Celelalte patru etaje ale bibliotecii vor continua să ofere miliarde de documente şi resurse istorice şi asistenţă personală din partea specialiştilor în genealogie.

Centrul de istorie şi descoperire a familei, situat în Clădirea memorială Joseph Smith din oraşul Salt Lake, va rămâne deschis.

FamilySearch International este cea mai mare organizaţie genealogică în lume. FamilySearch este o organizaţie nonprofit, coordonată de voluntari, sponsorizată de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.