Subiect

Site-ul FamilySearch

FamilySearch.orgeste una dintre cele mai cunoscute resurse pentru genealogie din lume. Site-ul este sponsorizat de către Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, accesarea lui fiind gratuită şi posibilă publicului larg. De la inaugurarea sa, în luna mai a anului 1999, peste 150 de milioane de oameni au accesat FamilySearch.org pentru a afla mai multe despre strămoşii lor.

Înregistrări online
Cei care accesează FamilySearch.org pot cerceta peste un miliard de imagini şi indexuri digitale ale înregistrărilor din întreaga lume. Aceste înregistrări cuprind certificate emise de către primării şi biserici cu privire la naşteri, căsătorii şi decese; recensământuri; testamente, titluri de proprietate, livrete militare etc. Milioane de înregistrări noi sunt publicate în fiecare săptămână.

Multe dintre înregistrările de pe site-ul FamilySearch sunt indexate, înlesnindu-se astfel cercetarea lor. Aceste indexuri sunt create de către voluntari. În prezent, există, în întreaga lume, peste 125.000 de persoane active care creează indexuri şi care finalizează aproximativ un milion de nume în fiecare zi. Oricine poate ajutaîn acest efort, indiferent de vârstă, religie sau pregătire profesională; este nevoie doar de un calculator şi de o conexiune la Internet. Aplicaţia online gratuită este disponibilă în şapte limbi.

Ajutor privind cercetarea
FamilySearch.org conţine mai multe resurse care să-i ajute pe oameni să înveţe cum să-şi descopere istoria familiei. De exemplu, FamilySearch Wikieste o enciclopedie online interactivă pentru cercetarea istoriei familiei. Acest site conţine ajutoare, îndrumare şi sfaturi privind cercetarea oferite de către experţi FamilySearch, dar este şi un loc în care oricine îşi poate împărtăşi cunoştinţele despre genealogie. Vizitatorii site-ului pot căuta după criteriul geografic sau un alt cuvânt cheie pentru a primi sfaturi sau informaţii utile despre cercetarea propriului arbore genealogic.

Prin intermediul Forumurilor FamilySearch, oamenii pot adresa online întrebări privind cercetarea, iar personalul FamilySearch sau alte persoane din comunitatea genealogică îi ajută răspunzându-le la întrebări.

Cursuri online gratuitedisponibile pe site-ul FamilySearch pot fi urmate oricând de acasă.

Lungimea şi formatul cursurilor diferă în funcţie de subiect, însă, de regulă, conţin o prezentare video, una în format PowerPoint şi foi de prezentare date cursanţilor. Multe dintre aceste cursuri sunt predate de către experţi în renumita Bibliotecă de Istorie a familiei din oraşul Salt Lake, însă FamilySearch colaborează, de asemenea, cu genealogi şi cu centre particulare, ca de exemplu Midwest Genealogy Centerdin Independence, Missouri.

Câteva date statistice
Iată câteva data statistice despre FamilySearch.org:

  • Număr de nume în baze de date ce pot fi folosite pentru cercetări: peste un miliard.
  • Număr de accesări zilnice: peste 10 milioane.
  • Număr de vizitatori pe lună: peste 3 milioane.
  • Număr de pagini vizualizate zilnic: peste un milion.
  • Număr de utilizatori înregistraţi: peste un milion.
  • Număr de accesări de la inaugurare: peste 15 miliarde.
  • Număr de vizitatori de la inaugurare: peste 150 de milioane.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.