Comunicat de presă

Biserica anunţă programul BYU – Pathway Worldwide

Programul este disponibil în 35 de ţări din Europa

Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a anunţat înfiinţarea unei instituţii de învăţământ superior la nivel mondial, BYU – Pathway Worldwide (BYU-PW). Instituţia va fi responsabilă pentru toate programele oferite online de Sistemul Educaţional al Bisericii (SEB) prin care se obţin certificate şi diplome.

Clark G. Gilbert, actualul preşedinte al Universității Brigham Young – Idaho (BYU-I), va supraveghea această instituţie nouă. BYU – Pathway Worldwide (BYU-PW) va avea sediul în oraşul Salt Lake, statul Utah, S.U.A. şi va începe să funcţioneze din data de 1 mai 2017.

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier în Prima Preşedinţie, a făcut aceste anunţuri marţi, 7 februarie 2017, în cadrul unei conferinţe de presă din Piaţa Templului.

 

BYU – Pathway Worldwide îşi are rădăcinile în programul Pathway al BYU – Idaho, care a început în anul 2009, cu 50 de studenţi pe trei site-uri pilot din Idaho, Arizona şi New York. De atunci, programul s-a extins la aproape 500 de site-uri în 50 de ţări şi a deservit 57.000 de studenţi.

 

Ce este BYU – Pathway?

Pathway este un program educaţional al Bisericii cu durata de un an, disponibil online prin intermediul BYU – Idaho tuturor membrilor adulţi ai Bisericii din mai mult de 35 de ţări din Europa. Pathway se concentrează asupra educaţiei şi dezvoltării profesionale, dar succesul este măsurat prin următoarele trei obiective spirituale:

  • Evanghelia să pătrundă adânc în inimile studenților;
  • să-i ajute pe studenţi să devină cursanţi eficienţi;
  • să-i pregătească pe studenţi să conducă şi să susțină familii.

Învăţământul online este întărit de faptul că studenţii locali se întâlnesc săptămânal cu misionarii Pathway într-o adunare sau conferinţă video, pentru a discuta despre materialele de curs într-un cadru social. Conferinţa video este o opţiune pentru cei care locuiesc prea departe de o locaţie Pathway pentru a participa în persoană.

Programul este disponibil în următoarele ţări europene: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Studenţii îşi însuşesc abilităţi practice de viaţă, abilităţi esenţiale de conducere, studiază matematică şi finanţe şi deprind abilităţi de comunicare avansată în limba engleză. Pathway este acreditat şi administrat de către BYU – Idaho, din Statele Unite.

Vizitaţi pathway.lds.org pentru mai multe informaţii. 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.