Subiect

FamilySearch

FamilySearch este cea mai mare organizaţie de genealogie din lume. Începând din anul 1894, FamilySearch a conlucrat cu arhive, biblioteci şi biserici din peste 100 de ţări pentru a facilita accesul, la un preţ cât mai redus, la înregistrări care să-i ajute pe oameni să-şi găsească strămoşii.

În fiecare lună, peste trei milioane de oameni folosesc înregistrările, resursele şi serviciile oferite de FamilySearch pentru a afla mai multe despre istoria familiei lor. Aceste înregistrări şi servicii sunt disponibile online la FamilySearch.org sau prin intermediul a peste 4.600 de centre de istorie a familiei din 126 de ţări, inclusiv al renumitei Biblioteci de Istorie a familiei din oraşul Salt Lake, Utah.

FamilyService este un serviciu oferit de către Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Angajamentul FamilySearch de a-i ajuta pe oameni să-şi găsească strămoşii are ca bază crezul mormon conform căruia familiile trebuie să fie obiectivul principal al vieţii noastre şi că relaţiile de familie sunt menite să continue şi după această viaţă. Deoarece interesul privind istoria familiei nu este limitat de cultură, etnie sau religie, resursele FamilySearch sunt puse la dispoziţia tuturor celor care doresc să afle mai multe despre familia şi strămoşii lor, prin intermediul surselor care încep cu înregistrările bisericilor din Europa şi ajung până la povestirile spuse din generaţie în generaţie din Africa.

Fiind o organizaţie nonprofit, FamilySearch se bazează pe sprijinul voluntarilor din întreaga lume. Aceşti voluntari ajută la indexarea înregistrărilor, oferă ajutor personal şi-şi împărtăşesc cunoştinţele despre cercetarea genealogică.

FamilySearch oferă asistenţă personală, atât celor care au experienţă în realizarea istoriei familiei, cât şi celor care abia îşi încep călătoria genealogică. Acest ajutor poate fi accesat prin intermediul reţelei centrelor de istorie a familiei sau contactând Asistenţa FamilySearch la support@familysearch.org sau 1-800-406-1830 în Statele Unite şi Canada. Apăsaţi aici pentru a accesa lista cu numere de telefon din alte ţări şi regiuni.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.