Articol de ştiri

Templul Freiberg gata pentru re-dedicare

Templul Freiberg, Germania al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă este gata pentru re-dedicare. Dumincă, 4 septembrie 2016, Templul Freiberg va fi rededicat în trei sesiuni, de la orele 10:00, 13:00 şi 16:00, ora României, de către preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier în Prima Preşedinţie a Bisericii. Dedicarea va fi transmisă prin satelit în limba română în casa de întruniri din Oradea, România. Un Eveniment Cultural va avea loc în seara zilei de 3 septembrie 2016, de la ora 19:00, ora României, eveniment care v-a putea fi vizionat în direct to în casa de întruniri din Oradea, str. Mihai Pavel Nr. 26.

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf va călători în România, imediat după dedicarea Templului, pentru a avea o întâlnire cu membri şi prietenii Bisericii din toată ţara, luni, 5 septemberie, ora 19:00 la Bucureşti, Capela Paduri, şoseaua Panduri 16-18. Dânsul îşi va continua călătoria către Moldova, unde se va întâlni cu membri şi prietenii Bisericii, marţi, 6 septembrie, ora 18:30 la Hotel Codru din Chişinău. Vă invităm să veniţi, să vedeţi şi să ascultaţi un apostol în viaţă al Domnului nostru Isus Hristos.

Templul îi deserveşte pe sfinţii din zilele din urmă din partea estică a Germaniei, partea vestică a României, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi alete ţări. Oamenii vin pe proprietatea templului pentru a face fotografii de nuntă, pentru a sta pe băncile din grădină şi pentur a se plimba pe alei.

În Templul Freiberg, Germania se găsesc încăperi care se regăsesc în toate celelalte temple ale Bisericii: o cameră pentru botezuri; o cameră celestială, ce reprezintă viaţa eternă în prezenţa lui Dumnezeu; o cameră pentru rânduieli, unde membrii Bisericii învaţă despre planul lui Dumnezeu şi fac promisiuni sacre; şi camere pentru pecetluiri, unde se oficiează căsătorii.

Ceremonia primelor săpături pentru Templul Freiebrg a avut loc în data de 23 aprilie 1983, iar în data de 29 iunie 1985, Templul a fost dedicat de preşedintele Gordon B. Hinckley, pe atunci al doilea consilier în Prima Preşedinţie a Bisericii. Templul a fost lărgit şi a fost rededicat în data de 7 septembrie 2002, tot de Preşedintele Hinckley, care a fost preşedintele Bisericii între anii 1995-2008.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.