Subiect

Căsătoria în templu

Membrii Bisericii cred că toate căsătoriile înfăptuite în temple sunt „pecetluite” sau binecuvântate să dăinuiască pentru eternitate. Conceptul că familia poate continua ca atare şi dincolo de mormânt sub forma unei organizaţii de sine stătătoare, vie şi iubitoare, având relaţia de soţ-soţie şi pe cea de părinte-copil intacte, este crezul fundamental al membrilor Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

Odată ce un cuplu s-a căsătorit şi a fost pecetluit în templu, toţi copiii care li se vor naşte vor fi automat pecetluiţi cu ei, la naşterea lor. În cazul în care copiii se nasc înainte ca respectivul cuplu să fie pecetluit, acei copii vor putea fi pecetluiţi, ulterior, în templu cu părinţii lor. Copiii care sunt adoptaţi au, de asemenea, ocazia de a fi pecetluiţi cu părinţii lor adoptivi.

Conceptul de familii eterne reiese din scripturi şi din revelaţia din zilele noastre. De exemplu, în Noul Testament, în Matei 16:19 se relatează că Isus Hristos îi spune apostolului Petru: „Îţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor, şi orice vei lega pe pământ, va fi legat în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ, va fi dezlegat în ceruri”. Biserica echivalează cuvântul „lega” cu „pecetlui”.

Conform unui studiu citat în anul 2000 într-un articol din Los Angeles Times, „într-o epocă a divorţului, căsătoriile înfăptuite în templele mormone sunt făcute să dăinuiască”, având o rată a divorţului de doar 6%. Un alt studiu, publicat în anul 1993, în Demography Magazine, a concluzionat că membrii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă care se căsătoresc într-unul dintre templele Bisericii au cele mai mici şanse de a divorţa dintre toţi americanii.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.