Comunicat de presă

Președintele Obama remarcă eforturile mormone în ceea ce priveşte legile privind libertatea religioasă

Membri ai Primei Președinții şi ai Cvorumului celor Doisprezece se întâlnesc cu președintele S.U.A.

Preşedintele Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, s-a întâlnit, joi seara, în oraşul Salt Lake, cu unii dintre conducătorii Bisericii exprimându-şi aprecierea pentru rolul de conducere pe care Biserica îl are în căutarea unui echilibru între libertatea religioasă și nediscriminare. Dânsul a lăudat, de asemenea, ajutoarele umanitare şi eforturile de întrajutorare în situaţii de calamitate pe care Biserica le oferă şi le desfăşoară la nivel mondial. Discuțiile au inclus şi necesitatea de a avea familii puternice pentru beneficiul și bunăstarea generală a societății. Conducătorii Bisericii şi-au exprimat aprecierea faţă de președintele Obama pentru exemplul pe care dânsul și soția dânsului îl oferă prin căsnicia şi viaţa dumnealor de familie sănătoase. În timpul vizitei de 20 de minute, conversația a abordat şi tema imigrării.

Conducătorii Bisericii care s-au întâlnit cu președintele au fost președinții Henry B. Eyring și Dieter F. Uchtdorf, din Prima Președinție, și vârstnicii L. Tom Perry și D. Todd Christofferson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli.

Președintele Bisericii, Thomas S. Monson, nu a reuşit să participe la întâlnire. Purtătorul de cuvânt al Bisericii, Eric Hawkins, a spus: „Președintele Monson își amintește cu drag vizita sa la Casa Albă în anul 2009, când i-a oferit președintelui Obama istoria familiei sale. Din cauza necesității de a-şi păstra puterile pentru conferința generală din acest sfârşit de săptămână, s-a considerat că logistica întâlnirii, care avut loc departe de birourile Bisericii, precum şi distanţele de mers pe jos și perioadele de așteptare asociate unei vizite prezidențiale, nu au favorizat, din nefericire, participarea președintelui Monson”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.