Biografie a unui conducător

Vârstnicul L. Tom Perry

Vârstnicul L. Tom Perry, membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a fost chemat în actuala sa poziţie în Biserică în ziua de 6 aprilie 1974, după ce a slujit ca asistent al Celor Doisprezece din anul 1972.

Slujirea în cadrul Bisericii a vârstnicului Perry a început cu o misiune în Statele Nordice, în anul 1942, după care a făcut parte, timp de doi ani, din trupele Infanteriei Marine dislocate în Pacific. Printre poziţiile ulterioare în cadrul Bisericii se numără: consilier într-un episcopat din Lewiston, Idaho; consilier în preşedinţia unui ţăruş din Sacramento, California; înalt consilier în Ţăruşul New York şi preşedinte al Ţăruşului Boston.
 

S-a născut pe data de 5 august 1922 în Logan, Utah, în familia lui Leslie Thomas şi Nora Sonne Perry. A obţinut licenţa în finanţe la Universitatea Statului Utah în anul 1949 şi a urmat cursurile de masterat acolo. Şi-a desfăşurat cariera profesională în domeniul comerţului cu amănuntul, fiind vicepreşedinte şi ocupându-se de problemele financiare ale unor firme din Idaho, California, New York şi Massachusestts.

În ziua de 18 iulie 1947, dânsul s-a căsătorit cu Virginia Lee din Hyde Park, Utah, în Templul Logan. Dânsa a decedat la 14 decembrie 1974. Dânşii au două fiice şi un fiu.

În ziua de 28 aprilie 1976, dânsul s-a căsătorit cu Barbara Taylor Dayton în Templul Salt Lake.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.