Biografie a unui conducător

Vârstnicul Dieter F. Uchtdorf

Vârstnicul Dieter F. Uchtdorf a fost susținut ca membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din zilele din Urmă în data de 2 octombrie 2004. Dânsul a fost chemat să slujească în calitate de al doilea consilier în Prima Președinție a Bisericii în data de 3 februarie 2008 și a slujit în această chemare până în luna ianuarie a anului 2018. Dânsul slujește în calitate de autoritate generală din luna aprilie a anului 1994.

Preşedintele Uchtdorf s-a născut la data de 6 noiembrie 1940 în Ostrava, Cehoslovacia, părinţii săi fiind Karl Albert şi Hildegard Opelt Uchtdorf. În anul 1947 familia lui s-a alăturat Bisericii în Zwickau, Germania. În anul 1952 ei s-au refugiat în Frankfurt/Main unde Dieter a studiat inginerie. În anul 1959 s-a alăturat Forţelor Aeriene Germane şi a slujit timp de şase ani ca pilot pe avion de luptă.

În anul 1965 preşedintele Uchtdorf a început să lucreze ca pilot pentru compania aeriană germană Lufthansa. Între anii 1970 şi 1996 a pilotat, în calitate de căpitan, aeronave tip B737, Airbus, DC10 şi B747. În timp ce lucra, de asemenea, ca instructor şi căpitan supraveghetor a primit diverse responsabilităţi manageriale. Acestea au inclus posturile de pilot şef pentru secţiunea B737, conducător al şcolii de piloţi Lufthansa, din Arizona, conducător al tuturor echipajelor de zbor şi, în cele din urmă, prim vice-preşedinte responsabil cu operaţiunile de zbor şi pilot şef Lufthansa. Dânsul a fost, de asemenea, preşedinte al Comitetului privind operaţiunile de zbor în cadrul Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian.

Dieter Uchtdorf şi Harriet Reich s-au căsătorit în anul 1962. Dânşii au doi copii şi şase nepoţi. Odată cu chemarea dânsului ca apostol, cuplul Uchtdorf şi-a părăsit ţara natală şi locuieşte, acum, permanent în Statele Unite.

Dieter şi Harriet Uchtdorf se bucură de activităţile în natură, apreciază artele şi sunt cei mai fericiţi atunci când petrec timp alături de copiii şi nepoţii lor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.