Biografie a unui conducător

Preşedintele Henry B. Eyring

Președintele Henry B. Eyring a fost susținut și pus deoparte în calitate de al doilea consilier în Prima Președinție a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă duminică, 14 ianuarie 2018. Înainte de această chemare, dânsul a slujit în calitate de consilier al președintelui Thomas S. Monson, din anul 2008 până în anul 2018, și al președintelui Gordon B. Hinckley, din anul 2007 până în anul 2008. Dânsul a fost susținut în calitate de membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli în data de 1 aprilie 1995. Dânsul slujește în calitate de autoritate generală din data de 3 octombrie 1992.

Anterior, preşedintele Eyring a slujit în calitate de prim consilier în Episcopatul care prezidează din aprilie 1985 până în septembrie 1992 şi ca reprezentant pentru educaţie al Bisericii din septembrie 1980 până în aprilie 1985 şi, de asemenea, din septembrie 1992 până în ianuarie 2005.

Preşedintele Eyring a fost preşedinte al Ricks College din Rexburg, Idaho, din 1971 până în 1977. A lucrat în cadrul Facultăţii de Afaceri (Graduate School of Business) din cadrul Universităţii Stanford din 1962 până în 1971.

Dânsul deţine gradul de licenţiat în ştiinţe (Bachelor of Science), în fizică, obţinut la Universitatea Utah şi gradele de licenţiat în administrarea afacerilor (Master of Business Administration) şi de doctor în administrarea afacerilor (Doctor of Business Administration) obţinute la Universitatea Harvard.

Născut în Princeton, New Jersey, la 31 mai 1933, dânsul a slujit Biserică în calitate de reprezentant regional, membru al Comitetului general al Şcolii de duminica şi ca episcop.

Vârstnicul Eyring este căsătorit cu Kathleen Johnson şi ei au patru fii şi două fiice.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.