Articol de ştiri

Eveniment global de indexare

Un eveniment global de indexare, la care au luat parte şi membri Bisericii din Misiunea România-Republica Moldova, a avut loc în data de 21 iulie 2014.

În data de 27 iunie 2014, FamilySearch.org a anunţat un eveniment global prin care se dorea depăşirea numărului record de voluntari care indexează minimum un pachet de indexare în decursul a 24 de ore stabilit în data de 2 iulie 2012, adică 49.025 de voluntari. Obiectivul propus pentru doborârea recordului a fost de 50.000 de voluntari, dar numărul atins a întrecut acest număr cu peste 16.000. Acestei provocări i-au răspuns nu mai puţin de 66.511 voluntari care au indexat sau au arbitrat cel puţin câte un pachet de indexare.

Indexarea a început în data de 21 iulie 2014 la ora 0:00 (UTC), ora 3:00 a.m. ora României şi a continuat până la ora 0:00 (UTC) a zilei de 22 iulie 2014, adică un ciclu complet de 24 de ore. Oameni de pretutindeni s-au logat şi au indexat cel puţin câte un pachet de indexare. Au fost însă mulţi care au continuat şi şi-au dedicat toată ziua de luni pentru a indexa cât mai mult. Urmarea a fost nu doar că recordul a fost doborât, dar şi că, în acord cu raportul FamilySearch din 24 iulie 2014, s-a obţinut şi al doilea cel mai mare număr de documente indexate în decursul a 24 de ore, adică 5,7 milioane de înregistrări.

„Voluntarii FamilySearch care se loghează pentru a indexa continuă să ne uimească prin devotamentul lor continuu în ceea ce priveşte indexarea şi prin capacitatea lor de a nu numai îndeplini ci şi de a depăşi toate obiectivele care le sunt date”, a spus Mike Judson, director de dezvoltare a forţei de muncă privind indexarea în cadrul FamilySearch, în raportul FamilySearch din 24 iulie 2014. Dânsul a mai spus: „Din punctul meu de vedere, cel mai important aspect al acestui succes este numărul mare de oameni care vor fi ajutaţi să-şi găsească strămoşii datorită faptului că atât de mulţi voluntari au fost dornici să-şi ofere timpul pentru această cauză măreaţă!”.

Indexarea înseamnă transcrierea unor imagini digitalizate a registrelor arhivelor, stărilor civile, înregistrărilor de recensământ, registrelor bisericilor, înrolărilor, etc. din diferite ţări care au permis Bisericii să facă aceste digitalizări. Voluntarii vizualizează aceste imagini şi transcriu informaţiile cu ajutorul calculatorului şi a programului de indexare care se poate descărca gratuit de pe https://familysearch.org/indexing/, pentru ca ele să fie incluse într-o bază de date care se poate cerceta pe FamilySearch.org. Înregistrările vin grupate în câte 2-3 până la 13 înregistrări, care se numesc pachete de indexare. Acestea sunt transcrise de două ori de doi voluntari diferiţi, după care un al treilea voluntar face o arbitrare, pentru a asigura calitatea şi acurateţea. Începând din anul 2006, au fost indexate şi puse la dispoziţia publicului pentru a fi cercetate peste 1 miliard de înregistrări din care s-au găsit peste 3,5 miliarde de persoane şi datele lor.

Acest eveniment reprezintă un punct de referinţă în munca de întocmire a istoriei familiei şi este pentru noi chemarea de a oferi mai mult din timpul nostru pentru a-i ajuta pe copiii Domnului să se poată întoarce la El. Vă îndemn să indexaţi cel puţin un pachet de indexare pe săptămână şi veţi vedea binecuvântările de care veţi avea parte datorită efortului depus! Domnul aşteaptă ca noi să-I arătăm cât de mult dorim un templu în ţara noastră. Munca de întocmire a istoriei familiei şi participarea în mod regulat la ceremoniile din templul sfânt sunt principalele moduri de a-I dovedi prin fapte dorinţa noastră. Aşadar, vă încurajez să faceţi munca de întocmire a istoriei familiei şi prin intermediul indexării. Este uşor! Puteţi s-o faceţi de acasă, din parc, de oriunde aveţi jumătate de oră şi acces la Internet sau puteţi să descărcaţi unul sau mai multe pachete şi să lucraţi la ele fără a trebui să fiţi conectaţi la Internet în timp ce lucraţi. Puteţi lucra de pe un calculator desktop, unul de tip laptop sau puteţi folosi o tabletă sau un smartphone. Posibilităţile sunt nenumărate, iar în baza de date sunt miliarde de fraţi şi surori ai noştri care aşteaptă de secole ca cineva să-i găsească! Indexaţi pentru a-i ajuta! Indexaţi pentru a le aduce lumină! Merită!

 

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.