Subiect

Biblioteca de Istorie a familiei

FamilySearchsprijină cea mai mare bibliotecă de genealogie din lume: Biblioteca de Istorie a familiei din oraşul Salt Lake, Utah. Această bibliotecă celebră în lume este deschisă publicului şi nu se percepe nicio taxă.

Din personalul bibliotecii fac parte consultanţi şi voluntari experţi în cercetare genealogică care-i pot ajuta pe începători să-şi înceapă genealogia sau pe cei cu experienţă în istoria familiei să găsească informaţii noi. Membrii personalului pot sugera resurse de cercetare, pot răspunde la întrebări legate de geografie sau limbi şi pot oferi îndrumare cu privire la înregistrările disponibile dintr-un anumit loc şi la modul în care pot fi folosite. Biblioteca oferă, de asemenea, cursuri şi ateliere de lucru gratuite, atât în clădirea bibliotecii, cât şi onlinepentru cei care nu pot călători în oraşul Salt Lake.

Colecţia bibliotecii conţine numele a peste trei miliarde de oameni decedaţi din mai mult de 100 de ţări. Acest informaţii se găsesc pe:
•    2,4 milioane de role de microfilme;
•    727.000 microfişe;
•    356.000 cărţi, foiletoane şi alte formate;
•    peste 4.500 de periodice;    
•    3.725 resurse electronice.

În număr din ce în ce mai mare, aceste materiale sunt puse la dispoziţie pe site-ulFamilySearch. Înregistrările care încă se găsesc doar pe microfilme sau microfişe pot fi găsite căutând în Catalogul FamilySearch. Multe articole pot fi împrumutate de la centrele de istorie a familieilocale plătindu-se doar o taxă mică.

Biblioteca de Istorie a familiei este una dintre destinaţiile turistice de topdin Utah, zeci de mii de oameni vizitând-o în fiecare an. Cei care planifică o călătorie în oraşul Salt Lake, pot găsi mai multe informaţii despre Biblioteca de Istorie a familie pe FamilySearch.org.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.