Newsroom
Comunicat de presă

Apostolul L. Tom Perry a decedat la vârsta de 92 de ani

Vârstnicul L. Tom Perry, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a decedat în această noapte în căminul său, în jurul orei 24 (ora 15 MDT), la vârsta de 92 de ani. 

Vârstnicul Perry a fost rânduit apostol al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în luna aprilie a anului 1974, după ce a slujit ca asistent al Celor Doisprezece începând cu anul 1972. Prezenţa sa fizică impunătoare, combinată cu entuziasmul său şi stilul său optimist, l-au făcut să fie o figură puternică, dar şi populară printre membrii Bisericii din întreaga lume.

„Acea căldura, acea graţie, faptul că el chiar iubea oamenii şi îi iubea pe toţi membrii Bisericii şi i-a apreciat — cred că acesta este modul în care va fi el ţinut minte”, a spus vârstnicul Quentin L. Cook, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli.

Vârstnicul Cook a spus că mărturia vârstnicului Perry despre Isus Hristos va fi, de asemenea, ţinută minte. „Tom Perry depunea o mărturie puternică despre Isus Hristos. El L-a cunoscut pe Salvator; el L-a iubit pe Salvator.”

„Trebuie să fim curajoşi în declaraţia noastră despre Isus Hristos”, a predat vârstnicul Perry la conferinţa generală a Bisericii din luna octombrie a anului 2011. „Noi dorim ca alţii să ştie că noi credem că El este cea mai importantă persoană din toată istoria umanităţii. Viaţa şi învăţăturile Sale sunt mesajul central al Bibliei şi ale celorlalte cărţi pe care le considerăm scripturi sfinte.”

Precum erau apostolii din vremurile Noului Testament, apostolii din Zilele din Urmă sunt chemaţi să fie martori speciali ai lui Isus Hristos. Vârstnicul Perry a fost unul dintre cei 15 bărbaţi care ajută la supravegherea creşterii şi dezvoltării Bisericii mondiale, care în acest moment are peste 15 milioane de membri.

Vârstnicul Perry a vorbit des despre importanţa religiei în societate, despre familie şi păstrarea libertăţii religioase, subliniind că „libertăţile esenţiale ale conştiinţei, încorporat în libertatea religioasă, trebuie să fie păstrată şi protejată cu sârguinţă.” A lucrat îndeaproape cu liderii altor biserici pentru a promova cauza libertăţii religioase.

„A avut această notă comună şi s-a simţit în largul său la fel de mult în preajma omului simplu cât şi în prezenţa preşedinţilor şi conducătorilor, tratându-i pe toţi la fel. Modul său de a relaţiona şi de a crea legătură cu ei era de-a dreptul profund/impresionant”, a spus Lee Perry, fiul vârstnicului Perry.

„Cred că va fi ţinut minte ca un campion al familiei”, a spus Lee Perry.

Lowell Tom Perry s-a născut în data de 5 august 1922, în Logan, statul Utah, SUA, ca fiu al lui Leslie Thomas şi Nora Sonne Perry. A slujit timp de doi ani în forţele navale din Pacific, imediat după cel de-al Doilea Război Mondial. Slujirea vârstnicului Perry în Biserică a început cu o misiune în Statele Nordice, în anul 1942. După misiunea sa, a slujit în calitate de consilier al episcopului în Lewiston, statul Idaho, SUA, în calitate de consilier în preşedinţia unui ţăruş în Sacramento, statul California, SUA, în calitate de înalt consilier în Ţăruşul New York şi ca preşedinte al Ţăruşului Boston.

 Şi-a primit licenţa în finanţe la Universitatea Utah State în anul 1949 unde şi-a continuat lucrarea post universitară. Cariera sa profesională a fost în vânzări, unde a slujit ca vice-preşedinte şi trezorier în companii din statele Idaho, California, New York şi Massachusetts. 

Vârstnicul Cook a spus despre cariera profesională a vârstnicului Perry: „El a fost foarte migălos şi pragmatic, iar acest lucru a binecuvântat toată Biserica. A fost atât de atent ca bănuţul văduvei să fie cheltuit într-un mod înţelept şi ca nimic să nu fie irosit, să existe un plan şi să se dea socoteală”.

Decesul vârstnicului Perry a fost precedat de decesul primei sale soţii, Virginia Lee, cu care a avut două fiice şi un fiu. Virginia Perry a decedat în data de 14 decembrie 1974. Vârstnicul Perry s-a recăsătorit în anul 1976, luând-o de soţie pe Barbara Taylor Dayton, care îi rămâne văduvă.

Biserica va anunţa detaliile înmormântării când ele vor fi disponibile. Încă nu s-a determinat când va fi ocupat locul eliberat în Cvorumul celor Doisprezece Apostoli. 

Citiţi mai multe despre viaţa şi slujirea vârstnicului L. Tom Perry.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.