20161105_1757222.jpg
Comunicat de presă

1001 de jucării de Crăciun pentru copii

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, Oradea a fost locul de desfăşurare al unui maraton de confecţionat jucării intitulat „1001 de jucării de Crăciun pentru copii”. Activitatea a fost organizată de Districtul Oradea al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, ca parte a proiectului Love-Bihor intitulat „1001 de jucării pentru copii” al organizaţiei Nansenhjelpen. Maratonul a avut loc la sediul Bisericii lui Isus Hristos pe str. Ep. Mihai Pavel nr.26, unde, de peste 18 ani, orădenii pot beneficia şi de lecţii gratuite de limba engleză predate de vorbitori nativi.

Maratonul a început cu o activitate de slujire a Societăţii de Alinare a femeilor din Districtul Oradea al Bisericii lui Isus Hristos unde au fost aşteptate femei din 5 oraşe (Oradea, Cluj, Arad, Timişoara şi Sibiu), iar de la ora două şi bărbaţii orădeni s-au alăturat iniţiativei de confecţionare a jucăriilor.

 

„La activitatea Societăţii de Alinare, mi-a plăcut foarte mult că am simţit Spiritul foarte puternic. Am fost femei de mai multe naţionalităţi, români, maghiari, nemţi, polonezi, chiar şi americani, care ne-am înţeles de minune! Scopul slujirii noastre este întotdeauna să dăruim dragoste şi să aducem bucurie persoanelor cărora le slujim, în acest caz copiilor cu nevoi speciale. Fiecare dintre noi am dat o părticică din inima noastră cu fiecare jucărie confecţionată. Pot să spun că am simţit dragostea Salvatorului meu şi ştiu că, unde este El, acolo sunt oameni cu inima mare şi iubitori, gata pentru a-şi sluji semenii”, a spus Eva Costea, preşedinta Societăţii de Alinare la nivel de District.

                      

„Am venit la activitate cu un grup de femei din Biserica mea. Activităţile de slujire, precum aceasta, sunt un mod minunat de a întări prietenii vechi şi de a-ţi face prieteni noi. Şi toate acestea în timp ce facem un lucru bun pentru comunitate. Ne-am distrat de minune! Confecţionarea jucăriilor a fost mult mai uşoară decât mi-am imaginat. Sper ca şi mai mulţi să se alăture proiectului „1001 de jucării pentru copii”, pentru că este o idee minunată şi va aduce bucurie multor copii”, ne-a împărtăşit Julia DeLong, o americancă stabilită în Cluj.

                       

„Am avut o experienţă deosebită împreună cu participanţii la proiectul "1001 jucarii". În timpul activităţilor, mi-am făcut mulţi prieteni, am cântat împreună; a fost o atmosferă care îţi oferea o linişte deplină. Am simţit că pot să las toate problemele şi grijile la o parte şi să mă bucur împreună cu ceilalţi de surpriza plăcută pe care o vor avea copiii din spitale. Recomand cu căldură participarea la acest proiect, care oferă oricărei persoane o experienţă unică”, a declarat Emma Bumba, elevă, care a aflat de proiect la orele gratuite de limba engleză oferite de Biserica lui Isus Hristos.

„Am venit la activitate cu gândul la copiii defavorizaţi, care suferă fără vină. Am fost impresionată de numărul femeilor prezente, unele dintre ele venind de departe, să ajute la această muncă. M-am simţit minunat! Am simtit Spiritul Domnului foarte puternic! Am simţit pacea şi dragostea acelor femei alături de care am lucrat! Sunt recunoscătoare pentru timpul minunat petrecut făcând această lucrare! Mulţumesc!”, a spus Ana Mogoş din Arad.

           

„Pentru mine, a fost o bucurie deosebită că am putut şi pot participa la acestă acţiune. Pentru că este bine să dai! Să aduci bucurie este şi mai bine, mai ales unor copilaşi nevoiaşi. Îmi doresc ca ei să primească aceste jucării cu aceeaşi dragoste cu care toţi participanţii la proiect le-au confecţionat. Eu voi fi aici în fiecare joi!”, a declarat doamna învăţătoare Ildikó Löscher.

     

„Când creezi, mai ales când e vorba de copii, îţi pui şi inima în fiecare jucărie. Aşa va fi „din inimă pentru inimă”. Soţul meu a devenit entuziasmat pentru că a văzut că eu sunt entuziasmată şi a simţit că ar vrea şi el să participe la aducerea fericirii acestor copii. Aşadar, la început a venit din curiozitate, dar, apoi, atmosfera activităţii, precum şi sentimentul de reuşită, l-au motivat să vină din nou să coasă jucării pentru copii”, ne-a împărtăşit doamna educatoare Andrea Koncz, care a sosit la activitate împreună cu soţul dânsei.

Familia Koncz nu a fost singurul cuplu prezent. Unii şi-au adus şi copiii sau nepoţii care au fost şi ei de ajutor în diferitele faze ale muncii. Surprinzător, mulţi bărbaţi s-au alăturat după-amiază şi au cusut cot la cot cu femeile.

    

„Jucăriile vor fi împărţite cu ajutorul voluntarilor, înainte de Crăciun, la orfelinatele şi centrele de plasament din Bihor, la Spitalul de recuperare pentru copii din 1 Mai, la Spitalul de copii din Oradea şi copiilor defavorizaţi în general”, a spus Georgeta Finna, coordonatoarea proiectului Love-Bihor. „Maratonul de confecţionat jucării de azi a avut mare succes. Am atins jumătate din obiectivul nostru final, adică avem 501 de jucării care sunt gata din cele 1001. Doresc şi prin acestă cale să le mulţumesc tuturor celor care s-au alăturat proiectului, voluntarilor şi, nu în ultimul rând, Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.”

   

„Le mulţumim tuturor pentru participare! Acest proiect nu ar fi putut fi realizat fără implicarea numeroşilor voluntari harnici care au venit azi. Suntem recunoscători şi foarte fericiţi să ştim că sunt atât de mulţi oameni cu inima bună în Oradea, şi nu numai, care şi-au sacrificat ziua de sâmbătă pentru a aduce bucurie unor copii pe care nu i-au văzut niciodată, dar despre care ştiu că, fără ajutorul şi munca lor, s-ar putea să nu primească nimic de Crăciun, pentru că nu ar avea posibilitatea. Vă mulţumim! A da este un lucru minunat!”, au declarat organizatorii din partea Bisericii.

Confecţionarea jucăriilor continuă în fiecare săptămână între orele 17-19 în trei zile ale săptămânii şi trei locaţii diferite: marţi la sediul Love Bihor str. Branului nr. 2Z1, miercuri pe str. Vasile Alecsandri nr.21 şi joi, la locul maratonului, str. Ep. Mihai Pavel nr. 26, la sediul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în Oradea.

Organizatorii îi aşteaptă pe toţi cu drag!

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.