Comunicat de presă

Vizită la UNHCR şi UNICEF

În data de 21 octombrie 2016, episcopul Gérald Caussé, episcopul care prezidează al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, și soţia sa, Valérie, s-au întâlnit în Geneva, Elveţia, cu oficiali de la Înaltul comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) şi cu oficiali de la Fondul pentru copii al Naţiunilor Unite (UNICEF). Dânşii au fost însoţiţi de vârstnicul Robert Orton şi sora Joy Orton, ei slujind în Geneva în calitate de reprezentanţi ai Bisericii la Naţiunile Unite, şi de Gilles François, directorul Departamentului pentru bunăstare al Zonei Europa.

 

Doamna Kelly Clements, înaltă comisară adjunctă a agenţiei pentru refugiaţi a Naţiunilor Unite, i-a mulţumit cu căldură episcopului Caussé pentru sprijinul generos oferit de Biserică. În timpul întâlnirii de la sediul central mondial al UNHCR, doamna Clements şi episcopul Caussé au fost de acord în ceea ce priveşte nevoia de a dezvolta programe care să favorizeze bizuirea pe forţele proprii, în acelaşi timp colaborând atunci când este nevoie de ajutor în situaţii de urgenţă în zone aflate în criză. Când a fost întrebată cum poate să ajute Biserica, doamna Clements a cerut ca membrii să se roage şi să ofere sprijin în împărtăşirea mesajului că, în timp de strămutare forţată, guvernele naţiunilor, dar şi autorităţile locale, grupuri ale societăţii civile, comunităţile religioase şi sectorul privat trebuie să-şi adune forţele pentru a ajuta refugiaţii.

UNHCR a fost înfiinţat în anul 1950, în perioada care a urmat celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a ajuta milionele de europeni care şi-au părăsit sau pierdut casele. Aveau trei ani la dispoziţie să-şi finalizeze munca, după care să se dizolve. Astăzi, după peste 65 de ani, organizaţia încă munceşte din greu, protejând şi ajutând refugiaţi în întreaga lume, fiind estimat faptul că, astăzi, sunt 65,3 milioane de oameni strămutaţi cu forţa la nivel mondial.

UNCHR este sponsorizat aproape în totalitate de contribuţii voluntare, în principal din partea guvernelor, dar şi a organizaţiilor interguvernamentale, corporaţiilor şi persoanelor individuale. Din luna ianuarie 2005, Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a donat mai multe milioane de dolari UNHCR. Biserica a oferit, de asemenea, contribuţii în bunuri sau servicii, inclusiv obiecte de ajutor în situaţii de urgenţă, cum ar fi adăposturi sau corturi pentru refugiaţi.

Mai târziu, în aceeaşi zi, a avut loc o adunare la sediul central mondial al UNICEF. Episcopul şi sora Caussé s-au întâlnit cu David Evans, conducătorul filantropiei mondiale, şi cu Sarah Crowe, purtătorul de cuvânt al Celulei de criză UNICEF de la Geneva. Leslie Goldman, vicepreşedinte al Fondului Statelor Unite UNICEF a fost, de asemenea, prezent la adunare. Doamna Crowe a prezentat munca realizată de UNICEF privind criza curentă a refugiaţilor din Europa. Cu toate acestea, acţiunile întreprinse de UNICEF sunt mult mai ample decât această criză şi vor fi luate în calcul şi alte parteneriate în alte zone ale lumii. Mai ales în America Latină, membrii locali devotaţi pot, de asemenea, participa în eforturile de colaborare dintre Biserică şi această organizaţie.

„Sunt foarte fericit că Biserica este atât de apreciată de aceşti participanţi majori. Exista un Spirit foarte bun la aceste adunări şi aceasta era o mărturie pentru mine că trebuie să continuăm să sprijinim aceste organizaţii cât timp oferă asistenţă celor săraci şi nevoiaşi în întreaga lume”, a spus episcopul Caussé.

UNICEF este o agenţie umanitară şi de dezvoltare de top, lucrând în întreaga lume pentru drepturile fiecărui copil. Drepturile copilului încep cu un adăpost sigur, hrană, protecţie în caz de dezastru şi conflict şi sunt valabile pe tot parcursul vieţii: asistenţă pre-natală pentru naşteri sănătoase, apă potabilă curată şi igienă, sănătate şi educaţie. Organizaţia a fost înfiinţată în anul 1947 şi de atunci funcţionează pentru a îmbunătăţi vieţile copiilor. UNICEF are mai multe programe care vin în întâmpinarea diferitelor nevoi ale copiilor în întreaga lume.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.