De pe redacţia mondială

Templul Freiberg re-dedicat de Preşedintele Uchtdorf

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier în Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a re-dedicat Templul Freiberg, Germania, duminică, 4 septembrie 2016.

Vârstnicul David A. Bednar, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, precum şi Preşedinţia Zonei Europa a Bisericii, vârstnicii Patrick Kearon, Paul V. Johnson şi Gary B. Sabin, l-au însoţit pe preşedintele Uchtdorf pentru cele trei sesiuni de re-dedicare. Sesiunile au fost transmise în casele de întruniri din Germania şi către toţi sfinţii din zilele din urmă care locuiesc în districtul Templului Freiberg. O sărbătoare culturală a avut loc seara precedentă. Membrii din Districtul Oradea România, zona din România care aparţine de Templul Freiberg au avut ocazia de a participa la re-dedicare atât la faţa locului cât şi în centrul de district din Oradea.


Templul Freiberg b-roll aerian 

Templul Freiberg, Germania a fost închis pentru renovări extensive în data de 9 februarie 2015, fşi redeschis în data de 12 august 12, 2016, pentru două săptămâni de Casă deschisă, în care publicul a avut ocazia să viziteze Templul. Aceasta este a doua renovare a Templului Freiberg. Prima renovare şi re-dedicare a avut loc în anul 2002.

Primele săpături ale Templului au avut loc în data de 23 aprilie 1983. În data de 29 iunie 1985, Templul Freiberg, Germania a fost dedicat de către preşedintele Gordon B. Hinckley, care slujea în calitate de al doilea consilier în Prima Preşedinţia în acel moment.

Membrii din estul Germaniei, Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Ungaria şi vestul României sunt deserviţi de acest Templu. Un al doilea Templu din Germania se găseşte la Frankfurt.

Templele SZU diferă de locurile obişnuite de preaslăvire în care membrii se adună pentru slujbele de duminica. Templele sunt considerate a fi „case ale Domnului”, unde învăţăturile lui Isus Hristos sunt reafirmate prin intermediul căsătoriei, botezului şi altor rânduieli care unesc familiile pentru eternitate. În Templu, membrii învaţă mai mult despre scopul vieţii şi fac legăminte de a-L sluji pe Isus Hristos şi pe semenii lor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.