Comunicat de presă

O sărbătoare a fericirii şi a unităţii

Înaintaţi cu fermitate în Hristos a fost tema Sărbătorii Culturale organizate în data de 3 septembrie 2016 la Dresda, cu ocazia re-dedicării Templului Freiberg, Germania. Peste 450 de tineri între 12-21 ani au participat ca protagonişti ai acestui eveniment, din zonele care aparţin de acest Templu. Sărbătoarea a fost una a fericirii şi a unităţii.

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier din Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, alături de soţia dânsului, vârstnicul David A. Bednar din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, alături de soţia dânsului, Preşedinţia Zonei şi soţiile dânşilor şi Preşedinţia Templului şi soţiile dânşilor au vizionat evenimentul din primele rânduri, alături de alţi conducători generali şi locali ai Bisericii şi foşti preşedinţi ai Templului Freiberg. 

Preşedintele Uchtdorf li s-a adresat tinerilor lăudându-i, încurajându-i să-şi păstreze standardele şi să trăiască în acord cu principiile stabilite prin revelaţie în broşura „Pentru întărirea tineretului”. Dânsul le-a spus:

„Faceţi din ceea ce scrie aici parte din viaţa voastră. Fie ca cei din jurul vostru să zică atunci când vă văd: «Wow, un tânăr puternic/o tânără puternică. Iată speranţa, iată viitorul.» Voi sunteţi viitorul lumii! Voi sunteţi speranţa lumii! Ţineţi poruncile şi aveţi încredere în Domnul. Este atât de simplu şi totuşi atât de complicat în momentele mici ale vieţii. Dumnezeu este tot timpul cu voi, El este puterea voastră. Când Domnul este cu voi, cine poate sta împotriva voastră. Iar aceste puteri pe care le veţi găsi în Templu şi trăind principiile din Pentru întărirea tineretului vă vor ajuta să treceţi cu bine de toate încercările şi greutăţile vieţii. Vă vor ajuta să alegeţi ceea ce este drept. Puterea lui Dumnezeu este puterea vostră. El vă iubeşte. El este cu voi în fiecare zi, în fiecare moment.”

Preşedintele Uchtdorf a fost profund impresionat de prestaţia tinerilor. După spectacol s-a dus la ei împreună cu soţia dânsului, a dat mâna cu ei, i-a îmbrăţişat şi i-a felicitat.

La eveniment au participat şi membrii din partea de vest a României, zonă care aparţine acestui Templu. Chiar şi după o călătorie obositoare, lungă de 16 ore, începută în mijlocul nopţii, aceşti membri au exprimat cât de fericiţi şi onoraţi sunt să se poată afla acolo, pentru a se bucura împreună, de prezenţa a doi apostoli ai Domnului. Ei au fost fascinaţi de prestaţia tinerilor şi la final i-au aplaudat în picioare împreună cu toată sala.

„A fost minunat să văd atâţia îngeri împreuna” - ne-a împărtăşit Felicia Gabor, o membră nouă a Bisericii din Cluj-Napoca, vorbind de tinerii Bisericii care au fost protagoniştii spectacolului. - „Îmi venea să merg să-i îmbrăţişez pe toţi. A fost emoţionant! Au transmis fericire şi pace! Sunt bucuroasă că am putut să vin!”

După spectacol copiii, mamele lor şi alţi câţiva membri ai grupului din România au avut şansa să dea mână şi să vorbească cu Preşedintele Uchtdorf şi soţia dânsului. Aceasta a fost o experienţă de neuitat pentru ei!

Evenimentul a fost transmis în direct prin intermediul internetului, astfel şi cei care nu au putut veni în persoană au avut ocazia să îl vizioneze. Viktor Vékony, fost misionar în România, a fost printre cei care au vizionat transmisiunea. El a împărtăşit: „Ce eveniment minunat! Tinerii au făcut o treabă extraordinară şi la fel şi cameramanii, cu ajutorul cărora noi toţi am putut urmării acest eveniment! Pentru mine momentul culminant, din punct de vedere spiritual, a fost când. la sfârşit, spectatorii au aplaudat în picioare minute în şir şi au tot aplaudat. Am zâmbit când tinerii s-au alineat până la uşă pentru a putea da mâna cu preaiubitul lor preşedinte Uchtdorf, iar el a încercat din răsputeri să ajungă la toţi. O bucurie deosebită pentru mine a fost când preşedintele Uchtdorf s-a apropiat de public şi dintr-odată am putut vedea chipurile membrilor din congregaţia din Oradea, unde am slujit ca misionar, chipul unei membre dragi cu zâmbetul ei uriaş şi al băieţelului lor în timp ce vorbeau şi dădeau mâna cu preşedintele Uchtdorf alături de alţi membri din Oradea şi alte oraşe din vestul României. De ce binecuvântare deosebită au avut ei parte! În clipa aceea chiar mi-am dorit să fi fost alături de ei. Tot evenimentul a fost atât de special, atât de divin!”

Acesta într-adevăr a fost o sărbătoare. Toţi participanţii, fie ca protagonişti, fie ca spectatori, fie în persoană sau prin intermediul Internetului au împărtăşit aceleaşi sentimente înălţătoare de bucurie şi de sărbătorire astfel întâmpinând re-dedicarea mult aşteptată a Templului Freiberg, Germania.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.