Comunicat de presă

S-a încheiat turneul european al Corului Tabernacolului şi Orchestrei din Piaţa Templului, primul turneu european în 20 de ani

Corul Tabernacolului Mormon şi Orchestra din Piaţa Templului au încheiat primul lor turneu european din aproape 20 de ani cu concerte desfăşurate cu casa închisă şi aplauze în picioare din partea spectatorilor entuziasmaţi. Corul şi Orchestra au avut spectacole în Berlin, Nuremberg și Frankfurt, Germania; Viena, Austria; Zurich, Elveţia; Bruxelles, Belgia și Rotterdam, Olanda. Timp de 20 de zile, din 27 iunie până în 16 iulie 2016, membrii Corului și Orchestrei, voluntari cu toții, au renunțat la vacanțele lor de vară, și-au lăsat familiile și au călătorit o distanță mare pentru a împărtăși muzica lor spectatorilor europeni care i-au primit cu căldură.

Directoarea Relaţiilor Publice ale Bisericii în Zona Europa, Gabriele Sirtl, a spus: „Vizita Corului Tabernacolului Mormon și Orchestrei din Piața Templului este o mare binecuvântare pentru membrii Bisericii din Europa. Îi pot vedea pe membrii corului în direct, nu doar într-un videoclip sau o transmisiune prin satelit din timpul conferinței generale. În timpul concertului, am simțit că membrii Bisericii, oamenii de alte religii sau ateii au devenit uniți în admirația faţă de membrii corului, muzica, devotamentul și spiritul lor. Mulți au spus că au fost profund mișcați de muzică și în special de imnurile Bisericii”.

Mulți spectatori pasionați de concerte au exprimat astfel de sentimente, precum istoricul de religie Jean-François Mayer, care a asistat la concertul din Zurich şi care a scris pe bloggul său: „Pe membrii Corului Tabernacolului Mormon îi motivează nu numai dragostea pentru muzică, ci și credința lor”.

Vârstnicul Patrick Kearon, conducător al Bisericii în Europa, spune că acea înțelegere a credinței este vitală. „Mii de oameni au venit să vadă Corul și să audă Orchestra – și le-a plăcut foarte mult. Acest lucru ne ajută să ne facem prieteni. Ne ajută să corectăm neînţelegerile vechi cu privire la cine suntem, înmoaie inimi şi-i înalță chiar și pe membrii Bisericii.”

Membrii Corului şi Orchestrei simt, de asemenea, responsabilitatea de a face dreptate muzicii maeştrilor, o moştenire europeană aflată în centrul muzicii corului.

Membra Corului, Connie Erickson, a spus: „Când cântăm – când este rândul nostru să împărtășim muzică şi să creăm ceva frumos – vreau ca spectatorii noştri să simtă aceeaşi bucurie pe care măiestria şi spiritul spectacolului nostru ne-o oferă nouă. Doresc să le mulțumesc pentru darul compozitorilor, muzicienilor şi a muzicii populare care le aparţin. Sper că ei simt dragostea noastră sinceră pentru artă și sper că ei își văd darul înapoiat cu dobândă”.

Dar, poate cea mai mare bucurie pe care o au membrii Corului și Orchestrei atunci când cântă este faptul că își exprimă crezurile și dragostea față de Dumnezeu.

Membra Corului, Rebecca Cheney, a spus: „Sper că spectatorii au putut simți dragostea pe care o avem, nu doar pentru muzică, ci și pentru ei. Sper că inimile lor au fost atinse de spiritul muzicii pe care o cântăm. Există ceva aproape magic în legătură cu sentimentul special care îi unește pe membrii Corului și ai Orchestrei cu spectatorii în timpul concertelor noastre. Sper că ei au simțit acest lucru și au plecat înălțați sufletește și că viața lor va fi îmbunătățită de această experiență”.

„Uneori, în momentele speciale în care cânt în cor, simt că ajungem chiar la porțile cerului”, a spus membra Corului, Rebecca Farnsworth. „Când se întâmplă acest lucru, pur și simplu nu există cuvinte prin care să-l descriu și mi-este greu să cânt pentru că mi se umplu ochii de lacrimi. Un sentiment special de pace coboară de sus și atunci speri ca spectatorii să aibă același sentiment «din altă lume» pe care îl ai tu. Este ca și cum îngerii ar fi prezenți.”

Sonja Sperling Poulter, o coristă alto din Frankfurt, Germania, a avut un mesaj special pentru oamenii din ţara sa. „Vreau ca spectatorii să ştie că cei peste 400 de oameni de pe scenă nu au decis să vină în Europa pentru a vedea cultura, bisericile şi peisajul; că cel mai frumos lucru pe care îl văd sunt oamenii pentru care cântă. Vreau ca spectatorii să ştie că fiecare persoană de pe scenă crede în binele din oameni, că ele toate cred că există un Dumnezeu care îi cunoaşte şi îi iubeşte pe toţi oamenii şi că niciodată nu e prea târziu să facem schimbări pentru a fi fericiţi”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.