Comunicat de presă

Concert de Ziua pionierilor mormoni având ca protagonişti pe Corul Tabernacolului Mormon şi formaţia vocală King's Singers

Imediat ce şi-au încheiat turneul european Corul Tabernacolului Mormon şi Orchestra din Piaţa Templului s-au reîntors în Centrul de Conferinţe din Piaţa Templului, din oraşul Salt Lake, pentru concertul lor anual cu ocazia Zilei pionierilor. Pentru reprezentaţiile de vineri, 22 iulie şi sâmbătă, 23 iulie 2016, intitulate „Muzică pentru o seară de vară”, au adus cu ei o mică parte din Europa.

Corul a împărtăşit scena cu formaţia vocală a capella, câştigătoare a premiului Grammy®Award, King's Singers din Anglia, pentru a comemora sosirea pionierilor mormoni în valea Salt Lake cu 169 de ani în urmă, în data de 24 iulie 1847. Formaţia King's Singers este unul dintre cei mai frecvenţi colaborator ai corului. Ei au cântat împreună la festivităţile de deschidere ale Olimpiadei de iarnă din anul 2002, organizată în oraşul Salt Lake, dar şi la concertul tradiţional de Crăciun al corului din anul 2007. 

„De fiecare dată când venim aici ne simţim copleşiţi de sentimentul de prietenie”, a spus David Hurley, membrul veteran al formaţiei King's Singers, pentru care aceste concerte vor fi ultima reprezentaţie din Statele Unite înainte de a se pensiona. „Dacă aş putea să-mi aleg locul în care să dau ultimul meu concert american, acesta ar fi în vârful listei. Sunt extrem de fericit!”, a spus dânsul. „Îmi place să cânt în Tabernacol pentru că are o istorie atât de bogată, iar acustica este nemaipomenită. Iar mărimea Centrului de Conferinţe este copleşitoare.

Muzica pentru concertul de Ziua pionierilor a fost dirijată de Mack Wilberg, directorul muzical al corului, şi de Ryan Murphy, director muzical adjunct. Clay Christiansen şi Andrew Unsworth au acompaniat la orgă.

Concertul de sâmbătă, 22 iulie, a fost transmis în direct prin intermediul internetului şi poate fi vizionat în întregime aici:

King’s Singers a cântat alături de Cor şi în programul „Muzică şi Cuvânt spiritual” din 24 iulie 2016, transmis în direct duminică dimineaţa din Centrul de Conferinţe. Programul „Muzică şi Cuvânt spiritual” este o transmisiune săptămânală a Corului Tabernacolului Mormon, care poate fi vizionat în direct pe MormonTabernacleChoir.org.

Concertele de Ziua pionierilor, din luna iulie, avându-i ca protagonişti pe Corul Tabernacolului Mormon şi Orchestra din Piaţa Templului, au devenit tradiţionale. Printre artiştii care s-au alăturat corului şi orchestrei, în mod recent, la aceste concerte sunt Laura Osnes (2015), Santino Fontana (2014), Nathan Pacheco şi Lindsey Stirling (2013), Katherine Jenkins (2012) şi Linda Eder şi Brian Stokes Mitchell (2011). 

Atât concertul de Ziua pionierilor din acest an cât şi unele dintre concertele din anii trecuţi pot fi vizionate în întregime pe pagina Corului sub motab.org/pioneerday.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.