Subiect

Piaţa Templului

Situată în centrul oraşului Salt Lake, din Utah, Piaţa Templuluieste una dintre cele mai populare destinaţii turisticedin Utah, precum şi sediul central mondial al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

Tururigratuite ale Pieţei Templului sunt disponibile în 30 de limbi cu ghizi care sunt vorbitori nativi ai limbii respective. Zona întinsă pe 14 hectare atrage milioane de vizitatori din întreaga lume datorită celebrelor sale biblioteci de cercetare, activităţi culturale şi clădiri istorice. Figura centrală a pieţei este maiestuosul templu din Salt Lake, care a avut nevoie de 40 de ani pentru a fi construit. Templul nu este deschis publicului, dar vizitatorii pot intra în Tabernacolul din Salt Lake, care a fost construit în anul 1867. Tabernacolul are o capacitate de 2.900 de locuri şi găzduieşte o diversitate de evenimente religioase şi ale comunităţii, incluzând rolul său de sediu al celebrului Cor al Tabernacolului Mormon. Repetiţiile corului sunt deschise publicului.

În Piaţa Templului, sunt două centre pentru vizitatori unde oamenii pot afla mai multe despre crezurile sfinţilor din zilele din urmă, prin intermediul exponatelor şi al filmelor. În Centrul nordic pentru vizitatorise află o copie înaltă de 3,35 m a statuii Christus (Hristosul)realizată de Bertel Thorvaldsen. Exponatele din Centrul sudic pentru vizitatoriinclud o machetă la scarăa templului din Salt Lake, oferind o idee foarte generală despre interiorul acelei clădiri istorice.

În partea vestică a Pieţii Templului, oamenii interesaţi să înveţe mai multe despre genealogie, se adună în Biblioteca de Istorie a familiei, cea mai mare bibliotecă de acest gen din lume. Tot acolo se află şi Muzeul de Istorie a Bisericii, care prezintă istoria Bisericii mondiale prin intermediul expoziţiilor şi programelor educative. Accesul în ambele clădiri este gratuit şi permis oricui. Cei interesaţi să înveţe mai multe despre istoria mormonă pot vizita, de asemenea, Biblioteca de Istorie a Bisericii, care se află în partea de nord-est a Pieţii Templului.

În partea de est a Pieţii Templului se află Clădirea birourilor Bisericii, de 28 de etaje, care a fost construită în anul 1972. Aceasta este cea mai înaltă clădire din oraşul Salt Lake, iar vizitatorii pot urca în punctul de observare pentru o frumoasă privelişte a zonei. Lângă Clădirea birourilor Bisericii se află Clădirea administrativă a Bisericii, construită în stil clasic în anul 1917. Această clădire găzduieşte birourile actualilor conducători ai Bisericii şi nu este deschisă publicului.

O preferată a vizitatorilor este Clădirea memorială Joseph Smith, veche de un secol, care a fost, în trecut, Hotel Utah. Această clădire mare şi veche îi aşteaptă cu drag pe vizitatori în cele trei restaurante ale sale şi în numeroasele sale săli de baluri, găzduind, de asemenea, birouri ale angajaţilor Bisericii. Vizitatorii pot, de asemenea, să vizioneze gratuit filmul intitulat Joseph Smith, profetul restaurării, despre primul preşedinteal Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

În partea de nord a Pieţii Templului, se află Centrul de conferinţe, care are o capacitate de 21.000 de locuri şi care este una dintre sălile cu cel mai mare auditoriu din lume. Această clădire, care a fost finalizată în anul 2000, este folosită pentru Conferinţa generalăa Bisericii, care are loc de două ori pe an şi este transmisă în întreaga lume. Centrul de conferinţe găzduieşte, de asemenea, o diversitate de concerte şi spectacole, inclusiv cunoscutele concerte de Crăciunale Corului Tabernacolului Mormon. O altă tradiţie cunoscută a acestei sărbători care are loc în Piaţa Templului este reprezentată de aprinderea luminilor de Crăciun.

Cei care vizitează Piaţa Templului se pot întoarce în timp prin intermediul a două case din vecinătate care au fost construite la mijlocul anilor 1800 pentru preşedintele Bisericii Brigham Young şi pentru familia sa. Tururi gratuite sunt oferite la Beehive House, iar restaurantul din Lion Houseoferă mâncare gătită ca acasă.

Călătorii care fac escală în aeroportul internaţional din Salt Lake pot să ia un autobuz gratuitpână în Piaţa Templului şi să facă un tur în timp ce aşteaptă următorul zbor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.