Primul eveniment multicultural din istoria Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în România a fost organizat sâmbătă, 13 septembrie 2014, ora 17:00 la Oradea. Evenimentul a fost organizat după modelul celui de la dedicarea Templului Kiev, la care directorul artistic a acestui evenimentului, sora Izabela Geambaşu din ramura Oradea a participat reprezentând România. Cu participarea a peste 11 ţări, reprezentate de către membri şi misionari din Districtul Oradea, de care aparţin ramurile Oradea, Cluj, Arad şi Timişoara, evenimentul a avut un succes extraordinar!
„Totul a fost atât de frumos şi foarte profesionist. O felicit pe Sora Geambaşu pentru organizarea reuşită şi alături de ea pe toţi participanţii pentru curajul şi devotamentul lor în a face din acest eveniment ceva inedit şi extraordinar”, a spus sora Ivory, soţia preşedintelui de misiune.
Au fost reprezentate ţări precum Australia, Irlanda, Finlanda, Mexic, Polonia, Italia, SUA, Cuba, Ungaria, Tonga şi, bineînţeles, România. În rândul spectatorilor, pe lângă oameni din districtul Oradea s-au găsit chiar şi oameni din Sibiu, Ploieşti şi Bucureşti.
Spectatorii au fost fascinaţi de ideea acestui spectacol şi modul de punere în scenă. În spatele fiecărui protagonist, în timp ce el cânta sau dansa, au fost proiectate imagini cu peisaje, monumente şi locuri importante din ţara respectivă , dar şi numele, steagul şi harta ţării reprezentate, astfel încât toată lumea să poată recunoaşte ţara fără alte întreruperi în timpul actului artistic.
- Primul Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
- Eveniment Multicultural
1 / 2 |
La finalul spectacolului, toţi protagoniştii au ieşit pe scenă pentru a cânta împreună cântecul pentru copii: „Strângeţi-vă mâinile în jurul lumii”1, cu un mesaj puternic depre Evanghelia restaurată, despre faptul că noi toţi suntem copii ai lui Dumnezeu care Îl slăvesc pe Isus Hristos şi care avem acelaşi scop, acela de a fi fericiţi şi de a aduce această fericire în toată lumea, ridicând pe cel necăjit, slujind, împărtăşind Evanghelia. A fost un moment remarcabil! Îmbrăcaţi în diferitele lor porturi, dar cântând toţi în aceeaşi limbă, membrii şi misionarii noştri le-au arătat tuturor că nu contează de unde venim sau unde ne va duce viaţa, contează doar să fim şi să rămânem oameni. Oameni buni, oameni credincioşi, dornici să îi ajutăm pe semenii noştri, oameni cu caracter, fermi şi nestrămutaţi, oameni care fac legăminte cu Dumnezeu şi trăiesc conform cuvintelor Sale, respectând toate poruncile. Cu zâmbetele lor au luminat după-amiaza de sâmbătă şi, pentru o oră, ne-au făcut să uităm de zgomotele lumii şi ne-au dovedit că poate exista pace şi înţelegere între multele naţiuni ale lumii dacă toţi avem acelaşi scop.
La sfârşitul spectacolului, toţi au fost invitaţi să servească prăjituri şi răcoritoare şi oricine s-a putut duce l-a „artiştii noştri” pentru a se angaja într-o conversaţie prietenească despre ţara, tradiţiile şi portul lor, dar şi despre ce îi aduce aici, sau de ce fac ceea ce fac.
„A fost un prilej extraordinar de a le arăta oamenilor că noi nu suntem o biserică americană, cum ne categorisesc mulţi, suntem o biserică internaţională. Dar mai important suntem Biserica lui Isus Hristos şi suntem uniţi în credinţa noastră!”, a spus directorul artistic, care ne-a mărturisit că şi-ar dori să facă din acest spectacol o tradiţie. Noi îi dorim mult succes şi aşteptăm cu nerăbdare să ne revedem cu alte acte artistice la anul!
1„Strângeţi-vă mâinile în jurul lumii” - Cântece pentru copii, p. 181-182
Primul Spectacolul Multicultural din istoria Bisericii din România
organizat de Districtul Oradea, 13 septembrie 2014, ora 17:00, la Oradea
Izabela Geambaşu (Ramura Oradea - director artistic) - Bun venit!
Blaga Iulia (Ramura Oradea) - reprezentând România
Vârstnicii Middlebrook şi Evans (Ramura Timişoara) - reprezentând Australia
Vârstnicul Gunsay (Ramura Cluj) - reprezentând Irlanda
Vârstnicul Hokkanen (asistentul preşedintelui) - reprezentând Finlanda
Vârstnicii Avila şi Reed (Ramura Oradea) - reprezentând Mexic
Weronika Iepure-Gorska (Ramura Cluj) - reprezentând Polonia
Sora Smith (Ramura Arad) - reprezentând Italia
Vârstnicul Baielli (Ramra Arad), alături de Preşedintele Ivory, Ellis Ivory şi vârstnicul Hokkanen - reprezentând Italia
Vârstnicul Christiensen (Ramura Timişoara) - reprezentând SUA
Preşedintele Ivory şi Ellis Ivory - reprezentând SUA cu pase de fotbal american
Surorile Merrill şi Black (Ramura Oradea), sora Tanner (Ramura Cluj), Sora Allen (Ramura Timişoara) şi vârstnicul Reed (Ramura Oradea) - reprezentând SUA
Vârstnicul Mayans (Ramura Cluj) - reprezentând Cuba
Izabela Geambaşu (Ramura Oradea) - reprezentând Ungaria
Tóth Levente (Ramura Oradea) - reprezentând Ungaria
Izabela Geambaşu (Ramura Oradea) - reprezentând Ungaria
Sora Pauni (Ramura Cluj) - reprezentând Tonga
Blaga Iulia (Ramura Oradea) - reprezentând România
Toţi participanţii împreună: „Strângeţi-vă mâinile în jurul lumii” - Cântece pentru Copii, pg.181-182 - reprezentând împărăţia lui Dumnezeu
Izabela Geambaşu (Ramura Oradea - director artistic) - Bun rămas!
Cameramani: Vârstnicii Montoya şi Mayans
La calculator: Vârstnicul French
Montaj de imagini şi sonor al prezentării proiectate: Izabela Geambaşu
Montaj video al înregistrării: Alexandrina Mic-Podar
Director artistic: Izabela Geambaşu