„Credinţa noastră în Evanghelia restaurată a lui Isus Hristos ne duce către schimbări pozitive în propria noastră viaţă şi în vieţile celorlalţi”1 a fost tema Conferinţei de District a Districtului Oradea, care s-a desfăşurat în data de 13-14 septembrie 2014, la Oradea. Participanţii au avut parte de o experienţă spirituală înălţătoare şi s-au putut întoarce la casele lor întăriţi şi înălţaţi în cunoaştere, spirit şi mărturie.
Conferinţa a debutat sâmbătă seara cu un spectacol multicultural, urmat de sesiunea generală desfăşurată duminică dimineaţa, iar apoi de sesiunea deţinătorilor preoţiei, respectiv adunarea Societăţii de Alinare.
Ne-am bucurat nespus de mult să-i avem alături de noi şi pe fraţii noştri din Sibiu, care ni s-au alăturat la invitaţia preşedintelui Ivory, ei neaparţinând vreunui district în acest moment.
Sesiunea de sâmbătă seara a fost inedită prin faptul că în loc de o adunare în care să ascultăm cuvântări, a avut loc un spectacol multicultural în care au dansat şi au cântat reprezentanţii a 11 ţări, membri şi misionari din Districtul Oradea. În sesiunea generală de duminică, preşedintele Ivory a spus: „Dragi fraţi şi surori, prieteni - sora Ivory, fiul nostru, Ellis, şi eu ne-am bucurat foarte mult să participăm la festivalul cultural de ieri. Mulţumim tuturor celor care au făcut posibil ca acel eveniment să fie un succes. Aceasta este o Biserică mondială, iar acest lucru a fost exprimat clar ieri”. Preşedintele a surprins întocmai obiectivul acestui spectacol. Ne-am dorit ca oamenii să ştie că, deşi venim din multe părţi ale lumii, suntem toţi uniţi în acelaşi scop, de a-L slăvi pe Dumnezeu şi de a face tot ceea ce ne cere pentru a putea să ne reîntoarcem la El.
„Atitudinea – o schimbare în atitudinea noastră” este obiectivul Districtului Oradea pentru anul 2014, iar această conferinţă a subliniat acest subiect din mai multe puncte de vedere. Preşedintele Geambaşu ne-a reamintit de sentimentele pe care le-am avut înainte de a fi botezaţi, citindu-ne din Mosia 18:8-9. „Trebuie să fim dornici să ne purtăm poverile unul altuia şi să ne amintim zilnic de acele sentimente pe care le-am avut când ne-am hotărât să fim botezaţi. Ele ne vor motiva să facem schimbări pozitive în viaţa noastră”, ne-a spus el.
Sora Ivory ne-a învăţat: „Darul Duhului Sfânt ne ajută să înţelegem că Isus Hristos este Salvatorul nostru. El a murit pentru păcatele noastre şi a suferit pentru durerile noastre. Adevărul acestei declaraţii este copleşitor. Sacrificiul ispăşitor al Salvatorului ne oferă abilitatea de a ne pocăi şi a ne întoarce la Hristos. Pentru a avea Duhul Sfânt cu noi zilnic este important să înţelegem darul pocăinţei. Dicţionarul biblic defineşte cuvântul pocăinţă: 'Acesta derivă din limba greacă şi denotă o transformare în minte… care aduce o nouă atitudine faţă de Dumnezeu, faţă de sine însuşi şi faţă de lume'. Cu toţii avem nevoie de această atitudine nouă în fiecare dimineaţă când ne trezim. Avem nevoie de abilitatea de a avea un nou început în ceea ce ne priveşte pe noi înşine, de a renunţa la păcatele şi tristeţea din vieţile noastre şi de a merge înainte având speranţă şi o credinţă nouă... Dacă îngenunchem în fiecare dimineaţă pentru a rosti o rugăciune plină de recunoştinţă, mulţumiri şi pocăinţă, luând-o de la început în fiecare zi, vom rămâne supuşi şi demni pentru a avea Duhul Sfânt cu noi în fiecare clipă.”
Iar preşedintele Ivory ne-a spus: „Cred că va fi mai bine dacă i-am privi pe alţii ca prieteni, nu ca simpatizanţi sau membri mai puţin activi. Isus i-a numit adesea pe oameni prietenii Săi; în capitolul şapte din Luca citim că i-a numit pe vameşi şi păcătoşi prietenii Săi.
'Ne invităm prietenii să aibă o atitudine pozitivă cu privire la Dumnezeu, la ei înşişi şi la lume. Împreună, vom aduce o schimbare pozitivă şi vom găsi o mai mare bucurie în timp ce ajutăm la clădirea Bisericii restaurate a lui Hristos în România şi Republica Moldova'.2
Vom avea parte de provocări şi probleme. Suntem oameni. Dar aceasta este Biserica lui Hristos şi împreună vom avea succes.”
Preşedintele Ivory ne-a îndemnat să ne implicăm mai mult în loc să criticăm, să ne susţinem conducătorii şi să fim săritori şi dornici de a face tot ceea ce este necesar pentru a clădi împărăţia lui Dumnezeu împreună.
Atât sesiunea dedicată deţinătorilor preoţiei cât şi adunarea Societăţii de Alinare au aprofundat subiectul atitudinii pozitive, care este o forţă de a ne schimba în bine.
Să fim oamenii care doreşte Domnul nostru Isus Hristos să fim depinde doar de atitudinea noastră şi de alegerea conştientă, zilnică de a-L urma pe El şi de a face tot ceea ce ne cere, de a ţine poruncile, de a asculta de cuvintele profeţilor în viaţă şi de a le aplica în vieţile noastre, de a trăi cu dragoste şi fără ură sau resentimente. Alegerea este a noastră. Depinde doar de noi. Isus a spus: „Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”3 Fie ca noi toţi să ne schimbăm atitudinea în bine, să devenim oameni mai buni şi împreună, prin credinţa noastră în Evanghelia restaurată a lui Isus Hristos să facem acele schimbări pozitive în propria noastră viaţă şi în vieţile celorlalţi care sunt necesare pentru a ne putea întoarce să trăim în prezenţa Sa.
1Crezul Misiunii România-Republica Moldova
2idem
3Ioan 14:6