Ştiri recente

Biserica deschide primul Centru interactiv de descoperire a familiei, în oraşul Salt Lake

Experţi în istoria familiei fac ca aflarea informaţiilor despre strămoşii noştri să fie mai amuzantă pentru familii, în special pentru tineri. În data de 11 februarie 2015 la Piaţa Templului (Temple Square), Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a deschis primul Centru interactiv de descoperire a familiei. Deschiderea a coincis cu RootsTech 2015, o conferinţă pe tema istoriei familiei şi a tehnologiei care se desfăşoară în zilele de 12-14 februarie la Salt Palace în oraşul Salt Lake. Centrul, situat în clădirea memorială Joseph Smith (Joseph Smith Memorial Building), oferă vizitatorilor o experienţă unică şi foarte interactivă prin crearea legăturii dintre istoria familiei lor de pe FamilySearch.org şi cea mai nouă tehnologie pentru calculatoare şi dispozitive mobile.

„Acesta este un moment extraordinar, deoarece reprezintă punctul culminant al unei munci îndelungate”, a spus vârstnicul Allan F. Packer din Primul Cvorum al Celor Şaptezeci şi directorul executiv al Departamentului de Istorie a Familiei cu ocazia inaugurării a centrului de descoperire.

Protagoniştii emisiunii de televiziune Studio C au participat la inaugurarea Centrului de descoperire. „Cred că este extrem de bine realizat”, a spus comedianul Matt Meese. „Este foarte distractiv, are un aspect foarte plăcut, poţi face multe. Aştept cu nerăbdare să îl explorez mai mult. Este diferit faţă de a te uita la o foaie de recensământ. Este doar un pic mai captivant.”

„Întreaga experienţă a fost remarcabilă”, a spus Andrew Armstrong în vârsta de 16 ani din Draper, Utah. „De multe ori când oamenii se gândesc la istoria familiei se gândesc la statul în faţa calculatorului şi la o experienţă mai plictisitoare. iPadurile cu noile ecrane pe care le au acolo şi modul în care totul este aranjat este mult mai interactiv şi îţi captează atenţia.”

„Este centrul nostru prototip”, a spus Merrill White, managerul Centrului de descoperire a familiei. „Vrem ca întreaga familie să vină şi să aibă acestă experinţă.”

White a spus că acest concept al Centrului de descoperire a început în urmă cu câţiva ani, când FamilySearch a hotărât că dorea să înceapă să ofere un nou tip de experienţă în cele 4.800 de centre de istorie a familiei din întreaga lume. „Am revenit la etapa de proiectare şi am încercat să creăm, pentru tineri şi pentru întreaga familie, o experienţă care te invită să descoperi, astfel încât toată lumea să se simtă bine venită şi să-şi vadă istoria familiei lor în moduri noi şi captivante”, a adăugat el.   

Construcţiile au fost finalizate în luna mai 2014. De atunci, mii de oaspeţi au testat noile facilităţi, care includ descoperirea arborelui lor genealogic pe o hartă virtuală uriaşă. Există planuri de a deschide mai multe centre de descoperire în următorii ani.

Vizitatorii centrului folosesc un iPad personalizat pentru a se conecta la ecrane interactive de dimensiuni foarte mari, aflate la şapte staţii de lucru, pentru a afla date despre ei şi despre originea familiilor lor, despre modul în care trăiau şi chiar despre modul în care se îmbrăcau la ocazii speciale. „Vrem să se distreze! La început, îi rugăm chiar să îşi facă un selfie, pentru ca ei să înţeleagă că este vorba despre ei şi, apoi, despre a se conecta cu moştenirea lor”, a spus White. Vizitatorii pot, de asemenea, să înregistreze un video despre ei sau un membru al familiei.

White a spus că vizitarea Centrului de descoperire este o experienţă socială. „Copiii, după ce au făcut o fotografie, vor ca mama şi tata sau fratele şi sora să vină să o vadă deoarece ei ştiu că îşi creează un loc [pentru] ei în istorie.”

Noul Centru de descoperire din oraşul Salt Lake va continua să fie principalul punct de dezvoltare şi testare, scopul fiind crearea de experienţe noi, îmbunătăţite, care pot fi oferite online şi în alte centre de istorie a familiei din întreaga lume. Un alt centru de descoperire este planificat să se deschidă în această vară în Seattle, Washington, lângă Templul Washington, Seattle.

Vizita la Centrul de descoperire a familiei durează aproximativ o oră şi este gratuită pentru public. Centrul este deschis de luni până sâmbătă. Oricine poate vizita centrul fără programare, dar înregistrarea online este recomandată, în special pentru familii sau grupuri de tineri.

FamilySearch International este cea mai mare organizaţie de genealogie din lume. FamilyService este o organizaţie nonprofit, pusă în mişcare de către voluntari şi sponsorizată de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Milioane de oameni folosesc înregistrările, resursele şi serviciile oferite de FamilySearch pentru a afla mai multe despre istoria familiei lor.

Un scurt montaj video în limba engleză despre menirea Centrului de descoperire a familiei şi inaugurarea acestuia:

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.