Ultimele ştiri

„Familia Mea” – activitate axată pe munca genealogică în congregaţia din Iaşi

În data de 7 martie 2015, membrii şi prietenii Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă din Iaşi s-au întalnit la o activitate locală cu scopul de a împărtăşi amintiri din propria lor copilărie şi amintiri din viaţa strămoşilor lor, precum şi pentru a afla mai multe despre importanţa muncii de genealogie. Activitatea s-a intitulat „Familia Mea”.

În prima parte a acestei  întâlniri au fost prezentate poze şi amintiri din copilăria şi tinereţea unora dintre membrii din cadrul Bisericii, în formă de joc, cu scopul ca cei prezenţi să ghicească persoana din poză sau persoana a cărei amintire a fost prezentată. Unele persoane au fost mai uşor de recunoscut decât altele, pozele fiind surprinse în diferite ipostaze. Au fost prezentate, de asemenea, poze ale unor strămoşi, împreună cu amintiri din viaţa acestora şi principii morale pe care descendenţii lor le-au remarcat.

Profetul Thomas S. Monson, preşedintele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a declarat: „Atunci când învăţăm despre strămoşii noştri, ne cunoaştem pe noi înşine”. 

Prin amintirile împărtăşite şi buna dispoziţie creată de această activitate s-a putut simţi în sală un spirit de recunoştinţă pentru cei care nu mai sunt acum în viaţă, dar care au făcut atâtea sacrificii pentru o viaţă mai bună a urmaşilor lor. De asemenea, cei prezenţi au ajuns să aibă o dorinţă mai mare de a crea şi de a conserva amintiri pentru cei care vor urma.

Activitatea s-a încheiat prin evidenţierea părţii aplicative a site-ului www.familysearch.org , loc unde se poate crea un arbore genealogic şi se pot stoca amintiri ale strămoşilor – poze, povestiri, materiale audio şi alte documente.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.