entire-group.JPG
Articol de ştiri

Munţi de urcat - Conferinţa Internaţională Anuală a Tinerilor Adulţi Necăsătoriţi

Poiana Braşov, cea mai populară staţiune pentru sporturile de iarnă din România, a fost locul în care s-a organizat în acest an Conferinţa Internaţională Anuală a Tinerilor Adulţi Necăsătoriţi din Europa de Est. Cu cele mai înalte vârfuri ale Munţilor Carpaţi înconjurând zona, la o altitudinee de 1.020 de metri deasupra nivelului mării, cadrul a fost perfect pentru tema conferinţei „Munţi de urcat”, temă aleasă de comitetul coordonator al conferinţei format din tineri din ţările gazdă, România şi Moldova. Peste 150 de tineri din 9 ţări invitate şi din alte 8 ţări, s-au întâlnit la minunatul Hotel Alpin pentru a se bucura de o săptămână incredibilă, între 21 şi 25 iulie 2015.

Membrii comitetului au explicat că tema a fost aleasă pentru a reflecta biruirea obstacolelor care trebuie întâmpinate şi cucerite în vieţile acestor tineri, atât pe plan spiritual, cât şi pe plan secular, obstacole precum asigurarea unei educaţii potrivite, începerea clădirii unei cariere, găsirea unui soţ/unei soţii şi faptul de a rămâne puternici şi credincioşi într-o lume tumultuoasă. Învăţători excelenţi din partea Sistemului Educaţional al Bisericii, din programele de Seminar şi Institut au venit de pretutindeni din Europa pentru a adresa aceste subiecte în clase desfăşurate dimineaţa.

„A fost atât de minunat să mă pot concentra pe lucruri spirituale şi să fiu înconjurat de atât de mulţi alţi tineri care se străduiesc să se roage, să-şi citească scripturile şi să ţină poruncile la fel de mult ca mine”, a spus Davey Runnells, unul dintre participanţi.

După-amiezele au fost petrecute în ateliere de lucru alese după placul participanţilor dintre bazele fotografiei, origami, cor, istoria familiei şi un proiect mare de slujire. De asemenea, tinerii au avut ocazia să viziteze Castelul Bran, un monument naţional şi un punct de reper pentru România, aflat la o distanţă mică de hotel, cât şi să se caţere pe un munte din jurul hotelului.

În fiecare seară, vorbitori puternici din rândul conducătorilor Bisericii au inspirat participanţii să decidă acum cine vor să devină şi să facă schimbări pozitive în vieţile lor. Printre alţi vorbitori, tinerii adulţi necăsătoriţi au avut şansa să-l asculte pe vârstnicul Timothy Dyches, al doilea consilier în preşedinţia Zonei, care a venit în România special pentru a le vorbi tinerilor de la această conferinţă. Dânsul a spus:

„Acum când ne întoarcem acasă, gândurile şi inima noastră sunt pline de recunoştinţă datorită timpului memorabil petrecut la Conferinţa Tinerilor Adulţi Necăsătoriţi în Poiana Braşov, România. Este cea mai duioasă dorinţă a noastră ca tinerii – tinerii adulţi necăsătoriţi – să simtă dragostea lui Dumnezeu şi a Salvatorului în timp ce sunt adunaţi împreună. Vieţi se pot schimba! Generaţii pot fi binecuvântate!”.

Alţi oaspeţi speciali la conferinţă au fost Randall Ridd, al doilea consilier din preşedinţia generală a Tinerilor Băieţi şi soţia dânsului şi preşedintele şi sora Ivory, preşedintele Misiunii România-Moldova.

După aceste învăţături inspirate, au avut loc activităţi distractive, menite să le permită tinerilor să interacţioneze şi să formeze prietenii care au potenţialul de a dăinui o viaţă întreagă.

„Am fost la multe conferinţe TAN şi aceasta a fost cea mai bună de până acum. A fost bine organizată, programul a fost pus bine laolaltă, totul a mers strună, învăţătorii au fost minunaţi, iar locul a fost senzaţional! Totul a dus la multe revelaţii personale şi la noi prietenii”, a exprimat Viktor Vékony, din Ungaria, care a slujit în misiune cu timp deplin în România nu cu mult timp în urmă.

A existat un spirit extraordinar de cooperare şi entuziasm la conferinţă. Unul dintre participanţi a spus că el încearcă „să profite de fiecare activitate în fiecare zi înainte să se întoarcă la viaţa reală”. Alte două participante au spus: „Aceasta va fi o săptămână pe care o vom ţine minte întotdeauna”.

Tinerii au ajuns marţi cu multă emoţie şi anticipare. Au fost străini având aceeaşi credinţă. Mulţi au făcut sacrificii extraordinar de mari constând în timp şi bani pentru a fi acolo. Sâmbătă dimineaţa, au plecat de la conferinţă ca prieteni, împărtăşind o experienţă care le va permite să urce cu succes munţii cu care se confruntă.

„A fost un privilegiu să particip şi să iau parte la această conferinţă”, a spus Ondret Dite la plecare.

Ţările participante:

Ţări invitate: România, Moldova, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croaţia şi Serbia.

Alte ţări reprezentate: Cipru, Statele Unite ale Americii, Austria, Spania, Olanda, Germania, Anglia, Tahiti.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.