Subiect

Institute de religie

http://institute.lds.org

Educaţia este foarte puternic încurajată de către Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Pe lângă desfăşurarea claselor de seminar adresate elevilor de liceu, Biserica sponsorizează şi clase religioase cunoscute sub denumirea de „institut” adresate tinerilor adulţi necăsătoriţi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani şi tinerilor căsătoriţi care merg la facultate.  

  • Învăţători cu timp deplin şi voluntari îi învaţă pe cursanţi în clădiri ale institutului de religie deţinute de Biserică, în case de întruniri locale ale Bisericii sau în case particulare. Cursurile săptămânale sunt predate în timpul zilelor săptămânii şi în timpul serilor.
  • Cursurile conţin învăţături religioase din Vechiul şi Noul Testament, Cartea lui Mormon, Istoria Bisericii, învăţături despre curtare şi căsătorie şi despre modul de a cerceta istoria familiei.
  • Institutul le oferă, de asemenea, cursanţilor ocazii de a creşte prin intermediul slujirii umanitare, a interacţiunii sociale şi pregătirii pentru a deveni conducători. Este conceput pentru a hrăni spiritual atunci când cursanţii au parte de presiuni, încercări şi provocări ale vieţii de zi cu zi.
  • Cursurile de institut continuă să se dezvolte atât în interiorul Statelor Unite, cât şi în afara lor. În anul 2005, peste 200.000 de cursanţi s-au înscris la institutele de religie din străinătate, comparativ cu 167.000 de cursanţi înscrişi în Statele Unite.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.