Eseu fotografic

Mormonismul în imagini: Re-dedicarea Templului Freiberg, Germania

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier în Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a re-dedicat Templul Freiberg, Germania pe parcursul a trei sesiuni, duminică, 4 septembrie 2016, după ce templul a suferit lucrări ample de renovare şi extindere. Sesiunile au fost transmise în casele de întruniri din Germania, Republica Cehă, Ungaria, Polonia şi România, astfel încât mii de sfinţi din zilele din urmă au putut participa. Aceste ţări fac parte din districtul Templului Freiberg, Germania.

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf şi soţia dânsului Harriet, sosesc la re-dedicarea Templului Freiberg, Germania, în data de 4 septembrie 2016. Templul Freiberg a fost închis pentru renovări majore şi lărgire.

Preşedintele şi Sora Uchtdorf salută participanţii la re-dedicarea Templului Freiberg, Germania.

Membrii Bisericii din mai multe ţări din Europa centrală se pregătesc să participe la re-dedicarea Templului Freiberg, Germania.

Faţada Templului Freiberg proaspăt renovat, gata pentru re-dedicare.

Preşedintele şi sora Uchtdorf s-au reîntors în ţara lor natală pentru re-dedicarea Templului Freiberg, Germania.

Vârstnciul David A. Bednar, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli şi sora Bednar, se pregătesc pentru re-dedicarea Tempălului Freiberg, Germania, în data de 4 septembrie 2016.

Vârstnicul Patrick F. Kearon, din Cei Şaptezeci şi preşedinte a Zonei Europa a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, soseşte la Templu pentru a participa la cele trei sesiuni de re-dedicare. El a fost însoţit de soţia sa, sora Jennifer Kearon. Vârsnicul Paul V. Johnson şi vârstnicul Gary B. Sabin, consilieri în Preşedinţia Zonei Europa şi vârstnicul Larry Y. Wilson, director administrativ al departamentului de Temple, însoţiţi de soţiile lor, au participat, de asemenea la sesiunile de re-dedicare.

Vârstnicul David A. Bednar, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli ai Bisericii vorbeşte cu o tânără misionară cu ocazia re-dedicării Templului Freiberg, Germania, în data de 4 septembrie 2016.

Preşedintele Uchtdorf şi soţia sa Harriet salută o familie din Districtul Oradea, România, înainte de re-dedicarea Templului Freiberg.

Preşedintele Uchtdorf, al doilea consilier din Prima Preşedinţie se adresează celorlalţi conducători care l-au însoţit, înainte de re-dedicarea Templului Freiberg, Germania.

Sora Harriet Uchtdorf salută membrii care au venit să participe la re-dedicarea Templului Freiberg, Germania, 4 septembrie 2016.

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier în Prima Preşedinţie a Bisericii, îl salută pe fratele Henry Burkhardt, la re-dedicarea Templului Freiberg, Germania.

Sora Harriet Uchtdorf vorbind cu preşedintele Templului Freiberg, Germania şi soţia dânsului.

Preşedintele Uchtdorf salutând un grup de sfinţi din Districtul Oradea, România, după ultima sesiune de re-dedicare a Templului Freiberg, Germania, în data de 4 septembrie, 2016.

Preşedintele Uchtdorf alături de o altă parte a grupului de sfinţi din zilele din urmă din Districul Oradea, Rommânia, după re-dedicarea Templului Freiberg, Germania.

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf, al doilea consilier din Prima Preşedinţiea Bisericii şi soţia dânsului, vârstnicul David A. Bednar, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli şi soţia dânsului, alături de preşedinţia Templului Freiberg, Germania şi soţiile dânşilor în faţa Templului Freiberg, după cele trei sesiuni de re-dedicare, ascultând şi cântând împreună cu oamenii care îi aşteptau în faţa Templului imnul Domnul să te aibă în grija Sa.

Grupul din România în faţa Templului Freiberg, Germania după re-dedicarea acestuia din data de 4 septembrie 2016. Partea vestică a României, Districtul Oradea, aparţine districtului Templului Freiberg, Germania.

Templul Freiberg deserveşte mai mult de 52.000 de mormoni din Europa şi este situat pe Hainichener Strasse, nr. 64 în Freiberg, Germania, nu foarte departe de oraşul istoric Dresda. Numărul de membrii ai Bisericii din Germania este de peste 39.000.

Templul a fost dedicat iniţial în luna iunie a anului 1985 şi a fost închis pentru renovare în luna februarie a anului 2015. Templul a fost mărit cu 15 metri, are camere mai mari, mai confortabile şi un subsol nou cu aer condiţionat. Aceasta este a doua renovare a templului, prima fiind în anul 2002.

Clădirea de 2.000 de metri pătraţi are în vârf o statuie aurită a îngerului Moroni, un profet din vechime din Cartea lui Mormon, care este important pentru sfinţii din zilele din urmă datorită rolului său în restaurarea Evangheliei lui Isus Hristos.

Pentru a permite oamenilor să vadă interiorul templului, o casă deschisă a avut loc între 8 şi 27 august 2016. Mai mult de 20,000 de oameni au vizitat templul.

Alte temple din Zona Europa sunt Copenhaga, Helsinki, Frankfurt, Haga, Madrid, Stockholm, Berna, Londra şi Preston, Marea Britanie. Templele din Lisabona, Paris şi Roma sunt în prezent în construcţie şi vor fi dedicate în viitor. Numărul total al templelor în funcţiune în toată lumea este de 150, cu 31 de temple în plus care au fost anunţate sau care se află în diferite stadii sau în construcţie.

Templele Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă sunt diferite de casele de întruniri sau capele în care membrii se întâlnesc pentru adunările de preaslăvire de duminica. Templele sunt considerate „case ale Domnului” în care învăţăturile lui Hristos sunt confirmate prin botez, căsătorie şi alte rânduieli care unesc familiile pentru eternitate. În interior, membrii învaţă mai multe despre scopul vieţii şi fac legăminte de a-L sluji pe Isus Hristos şi pe aproapele lor.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.