Comunicat de presă

Apostol şi profet al Domnului vizitează Misiunea România-Moldova

Imediat după re-dedicarea (sfinţirea) Templului Freiberg, Germania, din data de 4 septembrie 2016, Preşedintele Dieter F. Uchtdorf, apostol al Domnului Isus Hristos și al doilea consilier în Prima Preşedinţie a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a vizitat Misiunea România-Moldova. Este prima dată când un membru al Primei Preşedinţii vizitează aceste ţări.

După o întâlnire plină de fericire cu membrii din vestul ţării care aparţin de Templul Freiberg, Germania, întâlnire care a avut loc cu ocazia re-dedicării acestui Templu, Preşedintele Uchtdorf şi-a continuat drumul spre București, unde, în data de 5 septembrie, luni seara, dânsul a fost invitatul special în cadrul unei adunări pentru membrii şi prietenii Bisericii. Acestă întâlnire a putut fi vizionată prin intermediul internetului în toate casele de întruniri din România şi la casa de întruniri din Freiberg, Germania pentru grupul de români care a rămas să slujească la Templu în prima săptămână de după re-dedicare.

Vârstnicul Patrick Kearon, Preşedintele Zonei Europa care l-a însoţit pe preşedintele Uchtdorf, de asemenea, s-a adresat congregaţiilor din România, încurajându-i şi reiterând importanţa planului Zonei Europa pe anul 2016. „Faceţi aceşti paşi simpli şi ele vă vor binecuvânta. Fiţi un pic mai iubitori, mai blânzi atât cu cei din jur, cât şi cu dumneavoastră. Suntem meniţi să găsim fericire în acestă viaţă. Lucrurile simple sunt cele care ne vor ajuta să o găsim”, a spus dânsul.

Preşedintele Uchtdorf a fost impresionat de credincioşia sfinţilor din România. „Sunteţi un popor special” a repetat dânsul de mai multe ori în cadrul adunării. Dânsul şi-a început cuvântarea cu un citat din Micul Prinţ al lui Antoine de Saint-Exupéry: „Numai cu inima poți vedea bine, lucrurile esențiale rămân ascunse ochilor”, încurajându-i pe cei din audienţă să aibă credinţă şi să nu le fie frică. „Toţi suntem un singur popor. Toţi suntem fraţi şi surori. Toţi suntem copiii lui Dumnezeu. Sunteţi un popor special. Dumnezeu vă iubeşte şi vă va binecuvânta. Alegeţi ceea ce este drept. Fiţi recunoscători în orice împrejurări v-aţi afla. Aveţi curaj şi credinţă. Suntem aici pe pământ pentru a ne ajuta unii pe alţii. Împărtăşiţi evanghelia cu toţi şi invitaţi-i să vină şi să vadă cu propriile lor ochi. Fiţi recunoscători unul pentru celălalt. Sunteţi un popor special.  Urmaţi calea şi veţi primi mari binecuvântări atât dumneavostră cât şi familiile dumneavoastră. ” a fost mesajul dânsului către poporul român.

În data de 6 septembrie, marţi dimineaţa, dânsul şi-a continuat călătoria către Chişinău, unde s-a întâlnit cu membrii şi prietenii Bisericii din Republica Moldova şi a petrecut timp şi cu misionarii care slujesc în acestă ţară. Dumneavoastră sunteţi lumina de în vârful dealului. Faceţi tot ceea ce este necesar pentru a merge Templu. Vă bincuvântez cu puterea de a sta tari în faţa ispitelor care vin din partea celui rău. Faceţi ceea ce este bine. Aveţi curaj şi credinţă. Dacă faceţi aceste lucruri, dorinţele drepte ale inimilor dumneavoastră se vor împlini.” a spus dânsul membrilor din Moldova.

În data de 7 septembrie dânsul s-a reîntors în România, pentru a vorbi misionarilor care slujesc în ţara noastră, la o conferinţă special organizată pentru ei, unde Preşedintele Uchtdorf a reiterat importanţa Planului Zonei Europa din acest an şi a spus Putem fi încrezători în mesajul nostru pentru că noi aducem dragostea Salvatorului tuturor acelora cu care ne întâlnim”.

Toţi cei care s-au întâlnit cu preşedintele Uchtdorf au fost profund impresionaţi de spiritualitatea, bunătatea şi atitudinea pozitivă a acestui martor special al lui Isus Hristos. A fost o ocazie nemaipomenită şi specială pentru toţi.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.