Articol de ştiri

Mama, cea mai specială femeie din lume

 

„Tot ceea ce sunt sau sper să devin vreodată, se datorează mamei mele angelice.” Abraham Lincoln

În România, începând din 2010, Ziua Mamei se sărbătoreşte, prin lege, în prima duminică din mai.

„Până în anul 2009, România era printre puținele state ale lumii care, în lipsa unei Zile a Mamei, a marcat doar Ziua Femeii-8 Martie, extinzându-i acesteia aria de semnificații. Astfel, această sărbătoare a femeilor de pretutindeni a ajuns la noi să aibă neoficial și statutul de zi a mamei, în lipsa unei sărbători distincte destinate mamei. 
Ziua Mamei și Ziua Tatălui au fost legiferate ca sărbători în România începând cu anul 2010. Legea cu privire la aceste două sărbători a fost aprobată de Senatul României în luna iunie a anului 2009. Rolul acestei inițiative este acela de a sublinia importanța fiecăruia dintre cei doi părinți în viața de familie și în universul copilului.
Ziua Mamei este o sărbătoare în cinstea mamei și a maternității.”- Sursa: Wikipedia

Calitatea de mamă este cea mai nobilă, cea mai sfântă slujire însuşită de omenire. Este definiţia slujirii altruiste. Este în acelaşi timp o responsabilitate înfricoşătoare şi o ocazie glorioasă. Rolul divin de mamă este un dar de la Dumnezeu şi este esenţial planului fericirii întocmit de El pentru toţi copiii Săi.
A fi mamă înseamnă a lua parte la miracolul care reprezintă lucrarea cea mai mare a lui Dumnezeu.

Thomas S Monson, profetul din zilele noastre, a spus: „Omul nu poate să-şi aducă aminte de mama şi să uite de Dumnezeu. De ce? Pentru că aceste două persoane sacre, Dumnezeu şi mama, parteneri în creere, în dragoste, în sacrificiu, în slujire, sunt una”.

Rolul divin de mamă este existent în toate femeile, fie că ele au născut sau nu copii. Este important să ne aducem aminte că însărcinarea de a nutri, de a hrăni spiritual nu este limitată la propriii noştri copii. Fie că e vorba de o mătuşă, o învăţătoare, o prietenă, o conducătoare din cadrul comunităţii, noi toţi suntem îndatoraţi influenţei morale a femeilor neprihănite din viaţa noastră, influenţă care ne-a ţinut pe un curs stabil.

Nu există limite la ceea ce poate realiza o mamă. Femeile neprihănite au schimbat cursul istoriei şi continuă să-l schimbe.” Julie B. Beck

Mama este cea care a avut grijă de dumneavostră dinaintea naşterii dumneavostră. Este cea care s-a asigurat că totul va fi bine şi a făcut tot ceea ce a putut pentru ca dumneavostră să fiţi sănătoşi. V-a născut şi v-a crescut. A stat lângă dumneavostră la bine şi la rău. V-a vegheat nenumărate nopţi nedormite când febra v-a fost atât de mare încât nu mai eraţi conştienţi. A fost acolo când aţi luat prima notă de 10, dar şi când aţi luat prima notă de 4. Chiar şi când aţi făcut vreo prostie v-a apărut faţă de lume, apoi, v-a explicat de ce nu era bine ceea ce aţi făcut şi dacă era nevoie, v-a pedepsit. Nu a strigat şi nu v-a lovit. V-a crescut să fiţi o persoană cu caracter, cu integritate, cu credinţă, o persoană pe care lumea se poate baza oricând şi oriunde. A fost lângă dumneavostră când v-aţi îndrăgostit, v-a fost alături când aţi fost răniţi. V-a învăţat, v-a îndrumat, v-a ajutat să fiţi o persoană mai bună. V-a încurajat şi v-a susţinut în toate alegerile şi, dacă alegerea s-a dovedit a nu fi chiar cea potrivită, tot ea a stat lângă dumneavostră să vă încurajeze să nu vă prăbuşiţi şi să mergeţi mai departe. Mama... mama a fost şi este cea mai bună prietenă. Femeia pe care puteţi conta oricând. Femeia care vă iubeşte orice ar fi. Mama... mama este cea mai specială femeie din lume.

Mamele sunt înzestrate cu o dragoste diferită de orice altă dragoste de pe faţa pământului. Marjorie Pay Hinckley

Isus nu Şi-a uitat niciodată mama, chiar şi când era în chinuri teribile pe cruce S-a îngrijit de ea. Nu a uitat niciodată femeia care a avut grijă de El chiar de dinainte ca ea să-L fi putut ţine în braţe – mama Sa pământeană care L-a pregătit pentru misiunea Sa divină.

„Mama este cea mai specială fiinţă de pe Terra. Mama este esenţa vieţii şi a familiei. Mama face ca viaţa să fie gustoasă, sănătoasă, frumoasă şi plină de iubire. Mama dă culoare căminului. Mama este expresia bunătăţii şi a dragostei lui Dumnezeu. Mama ne învaţă despre credinţă, îndurare, sacrificiu, umilinţă şi supunere. Viaţa şi eternitatea nu vor fi suficiente pentru a ne exprima recunoştinţa faţă de mamă. Fie ca mama sa fie mereu admirată, respectată şi binecuvântată”, a scris Vasile Doru pe Facebook, când membrilor Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, din România, li s-a adresat întrebarea „De ce este mama cea mai specială femeie din lume?”.

Azi, de Ziua Mamei, dragi cititori, permiteţi-ne să vă întrebăm şi pe dumneavostră:
De ce este mama cea mai specială femeie din lume?
Cum v-a inspirat ea?
Ce lecţie de viaţă v-a învăţat?
De ce sunt mamele esenţiale în planul lui Dumnezeu?
Cum vă arătaţi recunoştinţa faţă de mama?
Cum vă sărbătoriţi mama azi şi zi de zi?

Azi, de Ziua Mamei şi întotdeauna, „La mulţi ani MAMA!”.

 

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.