Screen-Shot-2016-06-13-at-3.37.11-PM.png
Comunicat de presă

Eveniment mondial de indexare

Indiferent dacă aţi mai indexat sau indexarea este un lucru complet nou pentru dumneavoastră, sunteţi invitaţi să participaţi la Evenimentul mondial de indexare, în perioada 15-17 iulie 2016, prin intermediul Internetului. Evenimentul este sponsorizat de FamilySearch.org.

Indexarea este procesul de introducere a datelor din documente istorice scanate digital într-o bază de date care facilitează căutarea lor online. După aceea, oamenii de pretutindeni îşi vor putea căuta strămoşii în aceste date indexate. Oricine are un calculator şi acces la Internet poate indexa înregistrări. (Învăţaţi aici cât de uşoară este indexarea)

Obiectivul evenimentului din acest an este ca cel puţin 72.000 de voluntari să indexeze cât mai multe înregistrări cu putiinţă în decursul celor 72 de ore, în zilele de 15-17 iulie.

FamilySearch Indexing, adică indexarea, este o activitate minunată pentru a-i ajuta pe alţii să se familiarizeze cu înregistrările pe care oamenii le folosesc pentru a-şi identifica strămoşii, dar şi o cale foarte bună de a prezenta ce înseamnă istoria familiei celor care încă nu au auzit de ea. FamilySearch doreşte în mod special participarea celor care cunosc şi alte limbi în afară de limba engleză, deoarece aceasta este o ocazie uriaşă de a face disponibil, pe FamilySearch.org, un număr şi mai mare de înregistrări din ţări a căror limbă oficială nu este limba engleză.

„Aceasta este o ocazie minunată de a sluji oamenilor de pretutindeni care accesează FamilySearch.org pentru a-şi găsi strămoşii”, a spus Jim Ericson, director FamilySearch. „Indexarea este un mod distractiv şi captivant de a le sluji altora şi de a te implica în istoria familiei. La urma urmei, cei care indexează înregistrări fac posibile descoperiri pline de bucurie care întăresc relaţiile de familie pretutindeni în lume.”

Pagina evenimentului pe Facebook este https://www.facebook.com/events/162320744170130/

Resurse suplimentare

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.