Comunicat de presă

Vârstnicul Wickman: Libertatea religioasă implică faptul de a conlucra cu alţii, de a face compromisuri potrivite în vederea corectitudinii faţă de alţii şi a păcii

În timp ce a accentuat faptul că libertatea religioasă este un drept fundamental de importanţă capitală, vârstnicul Lance B. Wickman, autoritate în cadrul Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, a spus auditoriului de la UBY că, „în calitate de cetăţeni ai acestei ţări, avem datoria de a lucra alături de concetăţenii noştri pentru a găsi soluţii viabile pentru problemele actuale şi apăsătoare – inclusiv conflictele legate de drepturi şi interesele fundamentale competitive”.

Vârstnicul Wickman a fost primul vorbitor în cadrul conferinţei BYU Religious Freedom Annual Review, din data de 7 iulie. Conferinţa, care s-a desfăşurat şi în data de 8 iulie, a reprezentat o trecere în revistă a provocărilor actuale cu care se confruntă libertatea religioasă în Statele Unite şi în întreaga lume.

„Fiecare om – inclusiv cei care aparţin unei anumite religii şi comunităţile acestora religioase – trebuie să aibă suficient spaţiu pentru a trăi potrivit crezurilor lor fundamentale”, a spus vârstnicul Wickman, autoritate generală emerită–Cei Şaptezeci. „Atât timp cât nu încalcă drepturile fundamentale ale altora.”

Vârstnicul Wickman i-a provocat pe cei din auditoriu să afle cum se pot implica politic, social şi profesional „pentru a apăra libertatea religioasă ca drept fundamental şi pentru a face compromisuri potrivite în vederea corectitudinii faţă de alţii şi a păcii”.

„Trebuie să devenim mai pricepuţi în abilitatea noastră de a explica ce este libertatea religioasă şi de ce este ea importantă. Aşadar, vă aplaud pentru că aţi venit”, a spus vârstnicul Wickman. „Înţelepciunea, corectitudinea şi dragostea privind libertăţile noastre religioase implică faptul ca noi să ne implicăm, alături de concetăţenii noştri, depăşind barierele culturale mari şi găsind ceea ce avem în comun, astfel încât toată lumea să poată trăi împreună în libertate şi pace.”

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.