Articol de ştiri

Episcopul Gérald Caussé se întâlnește cu președintele Polineziei Franceze

Episcopul Gérald Caussé, Episcopul care prezidează al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, s-a întâlnit joi, 23 februarie, cu președintele Polineziei Franceze, Édouard Fritch, în Papeete.

    

Episcopul Caussé, care a fost însoțit de soția sa, Valérie, și de vârstnicul Benjamin T. Sinjoux, o autoritate a zonei-Cei Şaptezeci, s-a întâlnit cu președintele Polineziei Franceze în biroul acestuia, în capitala țării, Papeete.

Episcopul Caussé, care este de origine francez, este primul episcop care prezidează al Bisericii care a vizitat Polinezia Franceză, țară în care limba oficială este franceza.

Pe durata vizitei, episcopul Caussé și-a exprimat recunoștința față de guvernul Polineziei Franceze pentru susținerea activităților Bisericii în acest teritoriu al Pacificului de Sud și a remarcat rolul tot mai mare al Bisericii și vizibilitatea sa sporită în insule.

Președintele Fritch și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul acordat de Biserică după recentele ploi abundente și inundațiile dezastruoase din Tahiti.

După inundațiile care au lăsat un număr mare de persoane fără adăpost, mai mult de 400 de voluntari ai organizației „O mână de ajutor de la mormoni” au participat la curățarea comunității Pirae.

    

Președintele Fritch a declarat: „Am putut să simțim devotamentul lor. Au fost oameni de toate vârstele, tineri, adulți și copii care au făcut tot ceea ce era necesar; au strâns crengile de copac căzute, au măturat și au curățat. A fost extraordinar. Dorința lor de a sluji a fost foarte mare”.

În medie, una din 10 persoane din Polinezia Franceză sunt membre ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Cel de-al nouălea țăruș al sfinților din zilele din urmă (grup de congregații) a fost înființat în ianuarie, iar casele de întruniri SZU sunt repere bine cunoscute pe tot ținutul insulelor.

De asemenea, episcopul Caussé și președintele Fritch au discutat despre principiile și resursele Serviciilor de bizuire pe forţele proprii ale Bisericii care ajută atât sfinții din zilele din urmă, cât și prietenii Bisericii să-și îmbunătățească capacitatea de a-și asigura cele necesare vieții din punct de vedere material și spiritual.

În această țară, de aproape 280.000 de locuitori, în care sărăcia și șomajul sunt probleme serioase, bizuirea pe forţele proprii este o problemă importantă.

Pe parcursul întâlnirii, episcopul Caussé i-a oferit președintelui Fritch trei exemplare ale manualelor care sunt utilizate ca parte a experienței de învățare și predare de către persoanele care participă la grupuri de bizuire pe forțele proprii.

Președintele Fritch a declarat că toate principiile de bază ale bizuirii pe forţele proprii se regăsesc în programul Bisericii și a spus că-l va invita pe directorul său de cabinet să urmeze programul, începând cu o vizită la unul dintre centrele de bizuire pe forţele proprii ale Bisericii.

În plus, episcopul Caussé i-a oferit președintelui Fritch o mică statuetă a lui Hristos ca memento al importanței Evangheliei lui Isus Hristos în viața multor locuitori ai Poloneziei Franceze.

   

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.