În perioada 9-13 mai, la Maternitatea Polizu, din Bucureşti, România, 40 de medici, asistente medicale şi instructori pentru moaşe din zece centre de instruire ale spitatelor din România au fost instruiţi în cadrul celor două noi programe ale Academiei Americane de Pediatrie: „Ajutaţi bebeluşii să respire”, o abordare inovatoare a instruirii pentru resuscitarea nou-născuţilor, şi „Îngrijire esenţială pentru fiecare bebeluş”, care instruieşte asistente medicale, moaşe şi medici în privinţa modului în care să le înveţe pe mame să aibă grijă de noii-născuţi atunci când pleacă de la spital şi îi duc acasă. După ce 40 de instructori români au fost pregătiţi de medici din Statele Unite, sponsorizaţi de LDS Charities, ei au instruit aproximativ încă 80 de medici, asistente medicale şi moaşe din România în cadrul acestor programe de salvare a vieţilor.
Temple Square is always beautiful in the springtime. Gardeners work to prepare the ground for General Conference. © 2012 Intellectual Reserve, Inc. All rights reserved. | 1 / 2 |
Cu scopul de a extinde în România Programul de instruire în resuscitarea neonatală al Academiei Americane de Pediatrie, Societatea Neonatală Română, sub îndrumarea profesoarei Silvia Stoicescu, Fundaţia CRED, reprezentată de Nicu Fota, şi LDS Charities, reprezentată de dr. George şi Marcia Bennett din Statele Unite, au începul parteneriatul în anul 2008. Începând de atunci, doamna profesoară Stoicescu şi domnul Fota au oferit îndrumare, conducere, organizare şi inspiraţie proiectului în curs de desfăşurare. LDS Charities a asigurat instructori din Statele Unite, noi ediţii ale materialelor pentru instruire, sute de truse şi măşti pentru resuscitare pentru toate sălile de naştere din România şi truse de instruire cu manechine pentru a înlesni instruirea în cele mai avansate metode de resuscitare.
În întreaga lume, aproximativ unul din fiecare zece bebeluşi nu respiră imediat după naştere. Dacă la naștere nu este prezent un asistent competent sau nu este disponibil echipament corespunzător, aceşti bebeluşi pot fie să moară la naştere, fie, dacă respiră prea târziu, să sufere leziuni neurologice grave. Ca urmare a acestui proiect pe termen lung, acum există zece centre de instruire neonatală la maternităţile de nivelul III, care instruiesc activ toţi membrii echipei în cele mai noi tehnici de resuscitare şi, de asemenea, instruiesc asistenţii din sălile de naştere din alte incinte destinate nașterilor din regiunile lor. Sute de moaşe, asistente medicale şi medici au fost instruiţi în privinţa metodelor corecte de resuscitare, astfel încât să aibă îndemânarea şi încrederea de a salva bebeluşi care nu respiră la naştere.
Datorită dedicării acestor profesionişti şi acestor organizaţii partenere, nenumăraţi bebeluşi români au fost salvaţi şi nenumărate familii de români au fost ajutate în acest fel.