Subiect

Servicii umanitare

  • Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă oferă proiecte de alinare şi de dezvoltare cu scopuri umanitare în ţări din întreaga lume. Proiectele se desfăşoară indiferent de naţionalitatea sau religia beneficiarilor.
  • Serviciul umanitar poate include acţiuni urgente în cazuri de dezastre naturale, cum ar fi un cutremur sau un tsunami, sau de dezastre provocate de om, cum ar fi efectele unui război sau ale unei foamete. Poate fi, de asemenea, parte a unui efort pe termen lung de a satisface nevoile omeneşti urgente şi greu de schimbat, cum ar fi nevoia de a alina boala.
  • Când are loc un dezastru, sfinţii din zilele din urmă colaborează cu autorităţile locale pentru a determina ce fel de provizii şi alimente sunt necesare. Apoi, materialele sunt trimise imediat în zona respectivă.
  • După ce se acoperă nevoile urgente, Biserica, în continuare, caută alte modalităţi de a ajuta comunitatea pe termen lung. Modul Bisericii de abordare este întotdeauna de a-i ajuta pe oameni să se bizuie pe forţele proprii, învăţându-i abilităţile şi asigurându-le resursele care îi vor ajuta să ducă o viaţă independentă din punct de vedere economic.
  • Donaţiile, în principal de la membrii Bisericii, dar şi de la alte persoane din toată lumea, sunt folosite pentru a face posibile proiectele de asistenţă. Sută la sută din donaţiile date serviciilor umanitare ale Bisericii sunt folosite pentru acţiunile de asistenţă. Biserica suportă costurile acţiunilor pe care le desfăşoară.
  • Serviciile umanitare ale Bisericii sponsorizează cinci proiecte globale în desfăşurare pentru a-i ajuta pe oameni să ajungă să se bizuie mai mult pe forţele proprii. Proiectele cuprind instruirea în domeniul resuscitării neonatale, asigurarea de apă potabilă, distribuirea de scaune cu rotile, tratarea bolilor care afectează vederea şi vaccinarea antipojar.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.