Subiect

Proiecte privind apa potabilă

http://www.lds.org/library/page/display/0,7098,6212-1-3216-1,00.html

  • Conform Organizaţiei mondiale a sănătăţii, peste un miliard de oameni nu au acces la apă potabilă. Fără apă potabilă, mulţi se îmbolnăvesc de holeră, diaree şi febră tifoidă. În anul 2002, Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a pornit o iniţiativă de a îmbunătăţi sănătatea comunităţilor oferindu-le accesul la surse de apă potabilă.
  • Sursele de apă depind de zonă şi de nevoile comunităţii, însă pot include fântâni, depozite de apă, sisteme de furnizare sau sisteme de purificare a apei.
  • Membrii comunităţii sunt implicaţi în proiectarea şi implementarea fiecărui proiect şi fac cea mai mare parte a muncii pentru realizarea proiectului. Apoi, reprezentanţii comunităţii sunt instruiţi cu privire la întreţinerea sistemului instalat.
  • În anul 2006, proiecte privind apa potabilă au fost desfăşurate în 32 de ţări ajutând peste 1,1 milioane de oameni în mai mult de 1.000 de comunităţi. Printre aceste ţări s-au numărat: Algeria, Armenia, Cambodgia, China, Chuuk, Republica Democrată Congo, Republica Dominicană, Etiopia, Fiji, Ghana, India, Indonezia, Kenya, Laos, Liberia, Madagascar, Malaezia, Mongolia, Mozambic, Myanmar, Namibia, Nepal, Nigeria, Peru, Filipine, România, Samoa, Tanzania, Tonga, Uganda, Vanuatu şi Vietnam.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.