hales-banner-2017.jpg
Comunicat de presă

Vârstnicul Robert D. Hales a încetat din viață la vârsta de 85 de ani

Vârstnicul Hales a fost chemat ca apostol în anul 1994

Vârstnicul Robert D. Hales a decedat duminică la ora 21:15, ora României, la spital, la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale. Dânsul i-a avut alături pe soția și membrii familiei sale în momentul în care a încetat din viață.

Robert Dean Hales s-a născut la New York, în data de 24 august 1932. A absolvit Universitatea din Utah și și-a obținut masteratul în administrarea afacerilor de la Universitatea Harvard. A slujit ca pilot în Forțele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii. S-a căsătorit cu Mary Crandall și au doi fii. 

Vârstnicul Hales a fost susținut în Cvorumul celor Doisprezece Apostoli la data de 2 aprilie 1994, slujind ca autoritate generală a Bisericii încă din 4 aprilie 1975. În calitate de autoritate generală, a slujit mai întâi ca asistent al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli, iar, mai târziu, ca membru al Cvorumului celor Șaptezeci. A fost Episcopul care prezidează al Bisericii din aprilie 1985 până la chemarea sa ca apostol în 1994.

„A trăit conform mărturiei sale”, a spus președintele Henry B. Eyring, membru al Primei Președinții. „L-a cunoscut pe Dumnezeu. L-a cunoscut pe Salvator și L-a iubit pe Salvator... și s-a comportat de parcă Dumnezeu ar fi aproape, Tatăl Ceresc era aproape.” 

Chemarea unui apostol este să fie „un martor special al lui Isus Hristos” în toată lumea. Vârstnicul Hales ne-a învățat: „Dacă avem credință în Salvatorul nostru, El ne va ajuta să trecem peste încercări și greutăți și vom fi capabili să îndurăm până la sfârșit și să ne reîntoarcem în prezența Sa după acestă stare de încercare din viața muritoare. El trăiește, ne cunoaște și ne iubește pe fiecare în parte. Dorește atât de mult să ne binecuvânteze, dacă venim la El”.

 

Înainte de a fi chemat ca autoritate generală, vârstnicul Hales a slujit ca reprezentant regional timp de cinci ani, având în grijă un număr mare de congregații ale Bisericii. Dânsul a slujit, de asemenea, în calitate de președinte de ramură, episcop (de trei ori), înalt consilier și consilier al președintelui de țăruș, toate acestea fiind poziții neplătite cu responsabilități semnificative. A fost președinte al Misiunii Londra Anglia la sfârșitul anilor 1970 și a slujit în calitate de prim consilier în Președinția generală a Școlii de duminica a Bisericii.

„Vârstnicul Hales este un clăditor al oamenilor”, a spus președintele Eyring. „Ajută oamenii în taină de foarte mulți ani. Când află că cineva are o nevoie, el acționează.”

Înainte de a fi chemat la slujire cu timp deplin în Biserică, vârstnicul Hales a avut o carieră însemnată în afaceri, slujind în funcții de conducere în trei companii mari. Președintele Eyring l-a descris pe vârstnicul Hales ca fiind un om de afaceri „fenomenal” care a fost „sensibil” și loial și care avea „o abilitate de a citi oamenii”.

Biserica va anunța detalii în ceea ce privește funerariile, imediat ce vor fi cunoscute. Momentul ocupării locului vacant din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli nu este determinat.

Condolențele pot fi exprimate pe pagina de Facebook a vârstnicului Robert D. Hales.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.