Comunicat de presă

Refugiu împotriva furtunii

Sub îndrumarea Primei Preşedinţii (consiliul cel mai înalt de conducere a religiei) a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, Biserica lucrează împreună cu 75 de organizaţii din 17 ţări pentru a oferi ajutor refugiaţilor. Vârstnicul Patrick Kearon, preşedintele Zonei Europa, i-a chemat pe mormoni să ajute refugiaţii şi să răspundă nevoilor lor cu dragoste asemănătoare cu cea a lui Hristos. Vorbind în cadrul Conferinţei Generale mondiale a Bisericii, vârstnicul Kearon a subliniat condiţia precară a unui număr estimat de 60 de milioane de refugiaţi din lumea întreagă – unul din fiecare 122 de oameni, jumătate dintre ei fiind copii.

Vârstnicul Kearon a spus: „Salvatorul ştie cum e să fii refugiat – El a fost unul. Când era copil mic, Isus şi familia Sa au fugit în Egipt pentru a scăpa de ucigaşii trimişi de Irod. Şi de mai multe ori în timpul slujirii Sale, a fost ameninţat şi viaţa Sa a fost pusă în pericol, ca, în cele din urmă, să se supună planurilor unor oameni răi care complotaseră moartea Sa. Ţinând cont de aceste lucruri, este cu atât mai remarcabil faptul că El ne-a învăţat în repetate rânduri să ne iubim unii pe alţii, să iubim aşa cum iubeşte El, să ne iubim aproapele ca pe noi înşine”.

„În Europa, în mod deosebit, am văzut mulţi membri ai Bisericii care au avut parte de un sentiment de bucurie şi s-au îmbogăţit sufleteşte pe măsură ce au răspuns la acea dorinţă adâncă, naturală, de a ajuta şi de a sluji celor din jurul lor care sunt în mare nevoie.” Dânsul a adăugat: „Trebuie să luăm atitudine împotriva lipsei de toleranţă şi să milităm pentru respect şi înţelegere între culturi şi tradiţii”.

Vârstnicul Kearon a concluzionat: „Statutul de refugiat poate reprezenta un moment decisiv în viaţa celor care sunt refugiaţi, însă statutul de refugiat nu-i reprezintă pe ei. La fel cum a fost pentru nenumăraţi refugiaţi dinaintea lor, aceasta va fi o perioadă – sperăm o perioadă scurtă – a vieţii lor… Acest statut de refugiaţi nu îi caracterizează, însă modul în care vom răspunde la nevoile lor ne va defini pe noi”.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.