Subiect

Conferinţă generală

Conferinţa Generală

Membrii din toată lumea ai Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă se adună în oraşul Salt Lake, de două ori pe an, pentru conferinţa generală. Şase sesiuni sunt ţinute în fiecare primăvară şi toamnă pentru ca membrii să primească instrucţiuni din partea conducătorilor Bisericii. Sesiunile sunt, de asemenea, transmise în întreaga lume în mai multe limbi. Când nu se adună pentru conferinţă, membrii Bisericii participă la adunările săptămânale de preaslăvire ale congregaţiilor locale în fiecare duminică.

A view of the Conference Center during the April 2011 general conference.

Prima sesiune a fiecărei conferinţe generale este Sesiunea Generală a Femeilor, ţinută sâmbătă seara în săptămâna premergătoare celorlalte cinci sesiuni generale, care au loc în prima săptămână din aprilie şi octombrie. Sesiunea Generală a Femeilor este pentru femei, tinere fete şi fete, din Biserică, în vârstă de 8 ani şi mai mult.Conferinţele generale se desfăşoară de două ori pe an.

În aprilie şi octombrie, sesiunile lungi de două ore desfăşurate sâmbătă dimineaţă, sâmbătă după-amiază, duminică dimineaţă şi duminică după-amiază sunt deschise pentru toată lumea. O sesiune de sâmbătă seara este ţinută pentru bărbaţii şi tinerii băieţi sfinţi din zilele din urmă care deţin preoţia.

Sfinţii din zilele din urmă din toată lumea călătoresc pentru a participa la conferinţele generale care se desfăşoară în Centrul de conferinţe din oraşul Salt Lake, Utah, care are o capacitate de 21.000 de locuri. Bilete gratuite sunt distribuite pentru fiecare sesiune, formându-se, de asemenea, cozi în aşteptare, pentru cei care nu au bilete. Mai multe clădiri din zona Pieţei Templului îi găzduiesc pe cei care nu au loc în Centrul de conferinţe.

Având în vedere că cei mai mulţi dintre cei 15 milioane de membri ai Bisericii nu pot participa personal la conferinţa generală, adunările sunt transmise prin satelit în peste 90 de limbi, în peste 7.400 de clădiri ale Bisericii din 102 ţări. În plus, Biserica transmite adunările în direct pe site-ul LDS.org , canalul Youtube LDS General Conference şi Mormon Channel. Membrii pot viziona, de asemenea, conferinţa la televizor prin intermediul postului KSL sau BYUtv, prin cablu sau alte canale digitale.

În timpul conferinţei, conducătorii Bisericii abordează mai multe subiecte spirituale. Ei se adresează sfinţilor din zilele din urmă, precum şi reprezentanţilor guvernamentali, celor religioşi şi ai comunităţii şi celorlalţi invitaţi la conferinţă. Printre vorbitori se numără conducătorul Bisericii din întreaga lume, preşedintele Thomas S. Monson, precum şi consilierii săi din Prima Preşedinţie, forul de conducere al Bisericii. Printre vorbitori se numără şi membrii Cvorumului celor Doisprezece Apostoli şi alţi conducători.

De regulă, cuvântările abordează principii ale Evangheliei sau probleme importante ale prezentului, vorbitorii încurajând fiecare persoană în parte şi familiile în eforturile lor de a-L urma pe Isus Hristos.

După încheierea conferinţei, cuvântările sunt publicate pe site-ul LDS.org şi tipărite în revistele Ensign şi Liahona ale Bisericii pentru ca membrii să le poată citi şi studia. Muzica pentru sesiunile conferinţei este interpretată de Corul Tabernacolului Mormon şi de organişti, de alte coruri ale Bisericii şi de către congregaţie. Muzica accentuează subiectele din Evanghelie.

Conducătorii Bisericii au desfăşurat conferinţe generale încă din anul 1830, când Biserica a fost organizată de Joseph Smith. Aproximativ 30 de membri botezaţi au participat la prima conferinţă, alături de alţii care erau interesaţi de Biserică. Astăzi, conferinţele sunt traduse simultan în peste 92 de limbi, de la albaneză până la yapesă pentru a sluji numărului mare de membri din toată lumea, aflat în continuă creştere. Sunt puse la dispoziţie, de asemenea, limbajul semnelor american şi subtitrări.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.