relief-society-presidency-march-2017.jpg
Comunicat de presă

Prima Președinție anunță o nouă Președinție generală a Societății de Alinare

Au fost, de asemenea, chemate noi membre ale Președenției generale a Societății Primare

Prima Președinție a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă a anunțată o nouă Președinție generală a Societății de Alinare și a reorganizat Președinția generală a Societății Primare în cadrul sesiunii de sâmbătă după-amiază a celei de-a 187-a Conferințe Generale Bianuale, în data de 1 aprilie 2017.

Jean B. Bingham, Sharon Eubank și Reyna I. Aburto vor prezida asupra Societății de Alinare a Bisericii, care este una dintre cele mai mari organizații, din lume, ale femeilor. Sub îndrumarea Primei Președinții, președinția Societății de Alinare veghează asupra activităților tuturor femeilor mormone cu vârsta de peste 18 ani. Aceste conducătoare călătoresc în mod frecvent pentru a îndruma și a veni în sprijinul femeilor din Biserică. 

Înaintea chemării sale, sora Bingham slujea în calitate de prima consilieră în Președinția generală a Societății Primare. Sâmbătă s-a anunțat că sora Bonnie H. Cordon, care slujea în calitate de a doua consilieră în Președinția generală a Societății Primare este chemată să slujească în calitate de primă consilieră, iar sora Cristina B. Franco va sluji ca a doua consilieră. Președinția Societății Primare supraveghează predarea Evangheliei lui Isus Hristos către copiii cu vârsta cuprinsă între 18 luni și 11 ani și îi ajută să trăiască în acord cu aceste principii. Aceste conducătoare slujesc sub îndrumarea Primei Președinții și călătoresc des pentru a îndruma și a veni în sprijinul copiilor și al conducătorilor locali ai acestora.

 

Președinta generală a Societății de Alinare: Jean B. Bingham

Sora Jean Barrus Bingham este cea de-a 17-a președintă generală a Societății de Alinare. În momentul chemării sale, dânsa slujea ca prima consilieră în Președinția generală a Societății Primare. Dânsa a slujit, de asemenea, în Comitetul general al Societății Primare. Împreună cu soțul dânsei, Bruce, au două fiice și cinci nepoți. Citiți biografia detaliată a surorii Jean B. Bingham, aici, în limba engleză.

Prima consilieră în Președinția generală a Societății de Alinare: Sharon Eubank

Sora Sharon Eubank este prima consilieră în Președinția generală a Societății de Alinare. În momentul chemării sale, sora Eubank era angajată ca director al LDS Charities, organizația umanitară a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă și va continua să acționeze în această funcție în timp ce slujește în Societatea de Alinare. Dânsa a slujit în Comitetul general al Societății de Alinare între anii 2009 și 2012. Citiți biografia detaliată a surorii Sharon Eubank, aici, în limba engleză.

A doua consilieră în Președinția generală a Societății de Alinare: Reyna I. Aburto

Sora Reyna I. Aburto este a doua consilieră în Președinția generală a Societății de Alinare. Dânsa s-a născut în Nicaragua, fiind fiica lui Noel Blanco și a lui Delbi Cardoza și s-a căsătorit cu Carlos Aburto din Mexic în Templul Jordan River din Utah, în anul 1993. Au trei copii și doi nepoți. Dânsa a slujit în Comitetul general al Societății Primare între anii 2012 și 2016. Citiți biografia detaliată a surorii Reyna I. Aburto, aici, în limba engleză.

A doua consilieră în Președinția generală a Societății Primare: Cristina B. Franco

Sora Cristina B. Franco este a doua consilieră în Președinția generală a Societății Primare. Dânsa s-a născut în Buenos Aires, Argentina. S-a căsătorit cu soțul dânsei, Rodolfo, în Templul Salt Lake, în anul 1978 și sunt părinții a trei fii. În momentul chemării sale, slujea alături de soțul dânsei în Misiunea Resistencia Argentina. A slujit în Comitetul general al Societății Primare între anii 2005 și 2010. Citiți biografia detaliată a surorii Cristina B. Franco, aici, în limba engleză.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.