Comunicat de presă

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf prezidează la crearea primului ţăruş din Republica Cehă

La data de 15 mai 2016, o zi respectată de creştinii din Europa ca fiind Duminica Cincizecimii, preşedintele Dieter F. Uchtdorf, membru al Primei Preşedinţii a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, s-a întors în ţara în care s-a născut şi a prezidat asupra creării primului ţăruş (o unitate geografică mare) din Republica Cehă. Sute de sfinţi din zilele din urmă s-au adunat la palatul Žofin din Praga pentru o adunare de preaslăvire specială şi l-au susţinut pe Martin Pilka în calitate de primul preşedinte al ţăruşului Praga.

Misionarii au început să predice Evanghelia în anul 1929. Întăriţi de credinţa lor puternică pe parcursul anilor tumultuoşi, membrii Bisericii din Republica Cehă sunt acum în număr de peste 2.500.

Preşedintele Uchtdorf a spus că prezenţa sa la crearea acestui ţăruş a fost cu adevărat o binecuvântare specială. El a sperat ca toţi membrii să preţuiască, de asemenea, acest moment istoric. El a promis membrilor că vor avea parte de binecuvântări dacă vor trăi conform Evangheliei, fiind exemple de bunătate şi ajutându-i pe alţii.

bakb

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.