Subiect

Preşedinte de ţăruş

Preşedintele de ţăruş este conducătorul neremuneratal unui ţăruş, care este o subdiviziune geografică asemănătoare unei dioceze catolice. Un preşedinte de ţăruş este un bărbat căruia i s-a cerut să slujească în această poziţie în calitate de voluntar. El supraveghează programele Bisericii într-o anumită zonă geografică ce este compusă din congregaţii individuale numite episcopiişi este responsabil să-i ajute pe membrii ţăruşului său în eforturile lor de a-L urma pe Isus Hristos. El supraveghează, de asemenea, activităţile episcopilor sau conducătorilor episcopiei, sfătuindu-i atunci când este necesar.

Un preşedinte de ţăruş este ajutat de doi consilieri şi de un grup format din 12 bărbaţi numit Înaltul Consiliu. Aceşti conducători au multă autonomie locală în ceea ce priveşte luarea deciziilor cu privire la membrii din ţăruşul lor. Un preşedinte de ţăruş slujeşte, de regulă, timp de aproximativ nouă ani.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.