Comunicat de presă

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf vizitează oraşul natal şi se împrieteneşte cu credincioşii din Europa

Preşedintele Dieter F. Uchtdorf este membru al Primei Preşedinţii, cel mai înalt organism de conducere al Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă. Pe parcursul vizitei sale de două săptămâni în Europa, în luna mai a anului 2016, dânsul s-a întâlnit cu membri şi simpatizanţi ai Bisericii din şase ţări pentru a împărtăşi mesaje de credinţă şi bucurie.

„Vizita dânsului a oferit încurajare şi mângâiere tuturor celor care erau neliniştiţi”, a spus vârstnicul Patrick Kearon, preşedintele Zonei Europa a Bisericii. „Ei îşi vor aminti toată viaţa momentul în care l-au întâlnit pe preşedintele Dieter F. Uchtdorf. Dânsul i-a îndrumat către Isus Hristos ca fiind Salvatorul şi prietenul lor.”

Călătoria preşedintelui Uchtdorf a inclus două întâlniri istorice în Republica Cehă.

Prima a avut loc în ziua de 15 mai, respectată ca fiind Duminica Cincizecimii sau Duminica Rusaliilor în multe ţări din Europa. În această zi onorată de creştini, preşedintele Uchtdorf a supravegheat crearea ţăruşului Praga, Cehia, primul ţăruş din Republica Cehă. Câteva sute de credincioşi s-au adunat pentru o adunare de preaslăvire specială şi l-au susţinut pe [name] ca primul preşedinte al ţăruşului, alături de [name] şi de [name] în calitate de consilieri.

În data de 19 mai, preşedintele Uchtdorf s-a întors în Ostrava, în nord-estul Republicii Cehe, oraşul în care s-a născut ca etnic german în timpul tumultului celui de-al Doilea Război Mondial.

Într-un interviu acordat în luna februarie, preşedintele Uchtdorf a povestit despre amintirile din copilărie când şi-a pierdut casa de două ori şi i-a încurajat pe membrii Bisericii să dea dovadă de compasiune faţă de refugiaţii care se strâng în Europa. În timpul recentei sale călătorii în Europa, dânsul s-a alăturat tinerilor şi altor voluntari din Bruxelles pentru a asambla truse de higienă pentru refugiaţi. De asemenea, dânsul a vizitat adăpostul pentru refugiaţi din oraşul ceh Havířov pentru a se interesa de soarta refugiaţilor care primesc asistenţă acolo.

Preşedintele Uchtdorf a ajutat sute de credincioşi în timpul adunărilor speciale de devoţiune şi a conferinţelor din Belgia, Franţa, Elveţia, Anglia şi Irlanda de Nord. Dânsul i-a încurajat pe misionarii din Bruxelles, a condus instruiri pentru conducătorii locali din Zurich şi a oferit sfaturi directorilor afacerilor publice din Manchester.

Preşedintele Uchtdorf a fost chemat ca al doilea consilier al Primei Preşedinţii a Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă la data de 3 februarie 2008.

Membrii Primei Preşedinţii sunt martori speciali ai lui Isus Hristos, chemaţi să propovăduiască şi să depună mărturie despre El în toată lumea. Ei călătoresc des, adresându-se şi încurajând mari congregaţii de membri şi de oameni care nu sunt membri ai Bisericii, precum şi întâlnindu-se cu respectivii conducători locali.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.