Comunicat de presă

Preşedintele Nelson vizitează Europa

În luna octombrie, preşedintele Russell M. Nelson, din Cvorumul celor Doisprezece Apostoli, împreună cu alte autorităţi generale ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, au vizitat misionarii şi membrii din întreaga Europă, ca parte a evaluării anuale privind dezvoltarea Bisericii în Zona Europa. Pe lângă aceasta, dânsul a desfăşurat adunări în Anglia, Italia, Spania şi Germania, pentru a încuraja şi instrui membrii şi misionarii. Pe parcursul vizitei sale, preşedintele Nelson a participat, de asemenea, la conferinţe de ţăruş în Anglia şi a vizitat locul în care se construieşte Templul Roma. Ţăruşul este format dintr-un grup de unităţi congregaţionale dintr-o zonă geografică.

 

Preşedintele Nelson a fost însoţit de vârstnicul Donald L. Hallstrom, din preşedinţia Celor Şaptezeci, şi de Episcopul care prezidează, Gérald Caussé. Hallstrom şi Caussé l-au ajutat pe preşedintele Nelson în slujirea oferită sfinţilor şi în evaluarea Biroului Zonei Europa. La anumite adunări, preşedintele Nelson a fost însoţit, de asemenea, de preşedintele Zonei Europa, Patrick Kearon, şi de alţi membri din preşedinţia Zonei Europa.

„Ne face plăcere să fim vizitaţi de preşedintele Nelson pentru a evalua lucrarea pe care Biserica o face în Zona Europa”, a spus preşedintele Kearon. „Suntem recunoscători pentru munca şi slujirea oferită de membrii şi misionarii care contribuie la succesul Bisericii în Europa.”

Chirurg cardiovascular de renume internaţional şi cercetător medical, preşedintele Nelson a fost susţinut ca membru al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli în data de 7 aprilie 1984. A fost pus deoparte în calitate de preşedinte al Cvorumului celor Doisprezece Apostoli în data de 15 iulie 2015. A fost menţionat în publicaţiile „Who’s Who in the World”, „Who’s Who in America”, şi „Who’s Who in Religion”. Cvorumul celor Doisprezece Apostoli reprezintă unul dintre cele mai înalte foruri de conducere din cadrul Bisericii. Pe lângă responsabilitatea principală de a fi martori speciali ai numelui lui Hristos în întreaga lume, apostolii supraveghează dezvoltarea Bisericii la nivel global.

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.