Video

Ajutor pentru refugiaţi

Aproximativ 65 de milioane de oameni au fost relocaţi din căminele lor din cauza conflictelor şi a foametei. Jumătate dintre aceşti refugiaţi sunt copii.

Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă a produs a nouă prezentare video intitulată „Refugiu împotriva furtunii”, pentru a încuraja oamenii să se implice în a-i ajuta pe refugiaţii care se află în comunităţile lor.

 

„Salvatorul ştie cum e să fii refugiat – El a fost unul”, a spus vârstnicul Patrick Kearon, din Cei Şaptezeci, în timpul Conferinţei Generale din aprilie 2016. Fragmente din cuvântarea sa se  regăsesc în acest video.

În octombrie 2015, Prima Preşedinţie a trimis o scrisoare tuturor membrilor Bisericii din întreaga lume încurajându-i să ajute refugiaţii în orice parte a lumii s-ar afla.

Sora Linda K. Burton, preşedinta generală a Societăţii de Alinare, a prezentat pentru prima oară eforturile de ajutorare ale Bisericii intitulate „I Was a Stranger (Am fost străin)” în timpul Conferinţei Generale din primăvara trecută. „Aceasta este o ocazie de a sluji individual, în familii şi prin participare în cadrul unei organizaţii pentru a oferi prietenie, îndrumare şi de a sluji în alte moduri asemănătoare modului în care a slujit Hristos şi este una dintre multele căi prin care surorile pot sluji”, a spus sora Burton.

Pentru informaţii şi idei despre cum puteţi să vă implicaţi în eforturile de ajutorare ale Bisericii vizitaţi IWasAStranger.lds.org.  

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.