Articol de ştiri

Premiera europeană a filmului „Faceţi cunoştinţă cu mormonii” - un mare succes

Filmul documentar de lung metraj „Faceţi cunoştinţă cu mormonii” şi-a avut premiera europeană în această seară de la ora 18:00 la Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca. Premiera a avut un mare succes. „Faceţi cunoştinţă cu mormonii” este un film documentar de lung metraj produs de Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă.

Înainte de film, Florin Geambaşu, preşedinte al Districtului Oradea1, a fost invitat să adreseze câteva cuvinte auditoriului. Dânsul a subliniat importanţa acestui film şi ocazia minunată pe care o avem de a-l putea viziona şi l-a citat pe regizorul Blair Treu care a declarat: „Nu ni s-a spus niciodată pe cine să filmăm, unde să filmăm sau ce să filmăm, tot ceea ce ni s-a cerut este să fim autentici. «Prezintă-ne aşa cum suntem cu adevărat.»”.

„Prin intermediul acestui film aveţi şansa de a ne cunoşte aşa cum suntem”, a concluzionat preşedintele Geambaşu.

După căldurosul bun venit şi o mică explicaţie despre film, invitata specială, Izabela Geambaşu, artistă mormonă orădeană, ne-a încântat cu o interpretare a melodiei Glorious (Glorios) din coloana sonoră a filmului, melodie interpretată de dânsa în limba română, ca toţi cei din auditoriu să-i poată înţelege mesajul. Melodia este cântată în original de faimosul cântăreţ mormon David Archuleta, locul doi la American Idol din anul 2008.

„Filmul a fost foarte bun!”;

„Foarte frumos, însufleţeşte inima.”;

„Înainte să vin aici nu ştiam nimic despre mormoni, dar acum înţeleg mai bine.”;

„Cel mai mult mi-a plăcut povestea Bombardierului cu dulciuri. Ce idee extraordinară! Şi ce curaj!”;

„Înainte să vin la film am fost foarte tulburată şi acum m-am liniştit.”;

„Filmul a fost foarte informativ.”;

„A fost mai frumos decât am crezut că va fi.”;

„Filmul este impresionant!”;

„Ce exemplu de viaţă este acea mamă. De unde a început şi unde a ajuns!”;

„Filmul a fost extraordinar!”;

sunt doar câteva dintre comentariile spectatorilor.

„Acest film este foarte important pentru ca românii să afle cine sunt mormonii”, ne-a împărtăşit Alexandrina Mic-Podar, reprezentanta Afacerilor publice ale Bisericii lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă în România. „Promovând filmul în Parcul Mare din Cluj, am întâlnit pe cineva care, atunci când a fost întrebat cine sunt mormonii, cu cea mai mare seriozitate a răspuns: «Mormonii sunt niște creaturi fantastice, mitice pe care nu le pot vizualiza». Speranța mea este ca acest film să-i ajute pe oameni să ne înțeleagă sau măcar să ştie despre existenţa noastră. De aceea este atât de important ca filmul să fie văzut de cât mai multe persoane!”

Fie că sunteţi doar curioşi, fie că doriţi să aflaţi dacă ceea ce aţi auzit este adevărat, fie că doriţi să vedeţi un documentar care este posibil să fie nominalizat pentru premii majore, mergeţi să-l vedeţi! Merită cu prisosinţă!

Filmul va continua să ruleze la Cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca până în data de 28 mai, după care va avea o prezentare la Bucureşti, în data de 30 mai, ora 18:00 la Cinema Hollywood Multiplex din Vitan Mall, despre care vă vom furniza ulterior mai multe informaţii.

Cu toţii sunteţi invitaţi să-l vizionaţi!

 

1 Preşedintele de district este cea mai înaltă autoritate a Bisericii dintr-o anumită zonă geografică ce cuprinde mai multe oraşe. Districtul Oradea este format din oraşele Oradea, Arad, Cluj, Timişoara şi Sibiu

Îndrumări cu privire la stilul de scris:Când faceţi referire la Biserica lui Isus Hristos a Sfinţilor din Zilele din Urmă, vă rugăm să folosiţi numele întreg al Bisericii în prima menţiune. Pentru mai multe informaţii despre utilizarea numelui Bisericii, consultaţi Îndrumări cu privire la stilul de scris.